Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борошно з Аграрного фонду виділятимуть тільки на виробництво хліба простої рецептури

1 жовтня 2014 - 16:54

Облдержадміністрація та керівники провідних хлібопекарських і борошномельних підприємств підписали чергову Угоду щодо дій на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів. Від обласної виконавчої влади документ завізував перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

Необхідність підписання нової угоду пов’язана не тільки з економічними причинами, але й вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2014 №831, якою внесено зміни до асортименту хліба, який користується найбільшим попитом. Згідно з постановою борошно з Аграрного фонду буде виділятися виключно на соціальні сорти хліба, які вироблені за простою рецептурою (борошно, сіль, дріжджі, вода), та вага якого  не менше 0,5 кг. Тож Угодою затверджено асортимент хліба простої рецептури, на виробництво якого запорізьким підприємствам буде виділятись борошно з Агрофонду.

Положеннями Угоди обласна державна адміністрація погоджує й оптово-відпускні ціни та обсяги виробництва асортименту такого хліба.

Серед обов’язків, які бере на себе обласна виконавча влада, - сприяння вирішенню  питань щодо виділення хлібопекарським підприємствам області борошна з державного інтервенційного фонду;  внесення змін до чинного розпорядження голови ОДА щодо затвердження асортименту хліба простої рецептури; здійснення моніторингу  цінової ситуації на регіональному ринку хліба та хлібобулочних виробів, борошна та зерна, а також  за виробництвом заявленого асортименту хліба простої рецептури тощо.

У свою чергу, керівники хлібопекарських підприємств зобов’язуються: виробляти  хліб в асортименті за оптово-відпускними цінами та в не менших обсягах, ніж зазначені в додатках, протягом дії Угоди;  не допускати необґрунтованого підвищення оптово-відпускних цін; у випадку, коли підвищення оптово-відпускних цін пов’язане з  підвищенням цін на складові собівартості хліба, до облдержадміністрації має бути направлене відповідне обґрунтування; у разі змін асортименту хліба, обсягів його виробництва, які зазначені в додатках, керівники підприємств попереджають облдержадміністрацію про свої наміри не пізніше як за 10 днів; забезпечують та гарантують належну якість хліба та хлібобулочних виробів тощо. Строк дії угоди – до кінця 2014 року.

- Є всі підстави сподіватись, що до кінця року економічна ситуація в країні, зокрема ціни на газ, залишаться стабільними, і положення Угоди нам переглядати не доведеться, - висловив сподівання Григорій Самардак.

Як повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Поляков, щомісячна потреба області в пшеничному борошні з Аграрного фонду складає 918 тонн, житньому - 36 тонн. У поточному році запорізькі хлібороби зібрали 1,2 млн. тонн продовольчої пшениці, що повністю забезпечує потреби регіону.

Наразі ціна борошна з Аграрного фонду на 2-5% нижча за середньоукраїнські.

 

Довідково: Угоду між Запорізькою обласною державною адміністрацією та керівниками хлібопекарських і борошномельних підприємств щодо дій на ринку хліба та хлібобулочних виробів в Запорізькій області від 23.01.2014 та Додаткову угоду № 2 від 03.07.2014 до неї визнати такими, що втратили чинність.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби