Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Зорепад-2014» збирає молоді таланти з усіх куточків Запорізького краю

16 жовтня 2014 - 16:20

«Зорепад-2014» збирає молоді таланти з усіх куточків Запорізького краю

В області стартували зональні відбіркові тури XXIII обласного молодіжного фестивалю естрадного мистецтва «Зорепад-2014», який проходить за підтримки управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Свої таланти учасники фестивалю вже продемонстрували в місті Енергодар. Команда журі переглянула більше 80 номерів від 44 конкурсантів із Василівського, Великобілозерського, Михайлівського районів, а також міста Енергодар та Дніпрорудний. Участь у фіналі вибороли 17 юних артистів.

Варто відзначити, що в рамках фестивалю проводяться конкурси серед виконавців циркового та оригінального жанру; хореографії (одна з танцювальних композицій має бути на тему сучасних українських пісень або інструментальних мелодій); танцювальної, сучасної інструментальної та популярної естрадної музики, зокрема популярна естрадна пісня; авторська пісня; джаз та рок-музика.

Аналогічний відбірковий тур відбувся і в Мелітополі. Загалом за місце у фіналі змагалися 40 колективів і сольних виконавців із п'яти районів області: Веселівського, Якимівського, Приазовського, Мелітопольського районів та м. Мелітополь.

На суд журі конкурсанти представили хореографічні та вокальні композиції. Крім того, особливістю цьогорічного фестивалю стала велика кількість номерів розмовного жанру: від завзятих стендапів, естрадних мініатюр та пародій до декламації серйозних творів.

За результатами проміжного туру сім кращих учасників увійшли до фіналу фестивалю, який відбудеться  в листопаді в Запоріжжі.

За словами організаторів конкурсу, участь у «Зорепаді» - це вагома сходинка на шляху становлення артиста, адже свого часу саме цей фестиваль відкрив творчий шлях таким відомим нині співакам як Олександр Панайотов, Тетяна Нєдєльська, Олена Кучер (Alyosha), Василь Лагай.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області