Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спеціалістів навчають європейським стандартам надання соціальних послуг

22 жовтня 2014 - 10:29

Спеціалістів навчають європейським стандартам надання соціальних послуг

У рамках проекту Twinning «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні» у Запоріжжі завершилась остання навчальна сесія тренінгів по програмі  підвищення кваліфікації кадрів системи соціального захисту України «Впровадження реформи соціальних послуг». У роботі семінару взяв участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Слухачі сесії - спеціалісти мережі соціального захисту населення із Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Провідна тема навчання - шляхи зміцнення інституційних можливостей Міністерства соціальної політики України для гарантування ефективного формування та впровадження соціальних послуг для вразливих верств населення у відповідності з європейськими стандартами. Спікери -  експерти з Франції Женев’єв Семпере-Бріан та Андрій Третяк.

У рамках Twinning проекту експерти підготували методологію моніторингу та оцінювання якості надання соціальних послуг у відповідності до європейських норм.

З лютого 2013 року Запорізька область була обраною пілотною, де проходила апробацію процедура соціального замовлення, методології оцінювання якості та моніторингу. У цей період експерти ЄС на постійній основі працювали зі спеціалістами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, навчали їх передовому Європейському досвіду в сфері соціальної політики.

Навчальна програма проекту розпочалась у березні поточного року і триватиме до листопада 2014. Вона передбачає навчання за чотирма напрямками: «Організація соціального замовлення» (тренер Сесіль Шомен); «Передовий досвід соціальної роботи у Франції та ЄС» (тренер Женев’єв Семпере-Бріан); «Оцінювання якості надання соціальних послуг» (тренери Стефан Поль та Марк Шово); «Моніторинг системи соціальних послуг» (тренер Андрій Третяк).

З березня спеціалізоване навчання пройшли понад 130 представників сфери надання соціальних послуг в усіх регіонах України. У подальшому на учасників тренінгів буде покладено завдання передачі здобутого досвіду своїм колегам з місцевих державних адміністрацій, установ та закладів, що надають соціальні послуги.

 

Довідково: проект Twinning фінансується Європейським Союзом, Міністерством соціальної політики України спільно з Агентством з розвитку та координації міжнародних відносин Франції (ADECRI).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області