Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовка дорожнього господарства області до зими триває

22 жовтня 2014 - 10:41

Підготовка дорожнього господарства  області до зими триває

В  Службі автомобільних доріг у Запорізькій області відбулася розширена нарада з керівниками районних дорожніх господарств. Основним питанням порядку денного, на якому зосередили увагу учасники заходу, стала підготовка дорожнього господарства регіону до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років.

На сьогодні з метою забезпечення безперебійного та безпечного руху автотранспорту дорогами загального користування в осінньо-зимовий період 2014-2015 років на замовлення Служби автомобільних доріг у Запорізькій області дочірнім підприємством «Запорізькій облавтодор» заготовлено 2,3 тис. тон технічної солі та 21 тис. тон відсіву. Вже на 100% виконані роботи з підготовки 33 майданчиків для розміщення протиожеледних матеріалів, 33 пунктів обігріву та 13  лінійно-виробничих приміщень.

Тривають роботи з підготовки спецтехніки, яка буде задіяна під час зимового утримання автошляхів (роторні снігоочищувачі, автогрейдери, піскорозкидачі, солерозподілювачі, бульдозери тощо). Загалом, з 281 одиниці техніки 278 повністю готові до роботи взимку. Для аварійного ремонту покриття доріг під час несприятливих погодних умов проведена робота по забезпеченню філій органо-мінеральними холодними сумішами (300 т), щебеневими (100 т) та іншими сумішами (350 т).

Вже укладено 75 договорів (100 % від плану) на залучення техніки сторонніх організацій, для використання її в надзвичайних умовах з метою снігоочищення та обробки протоожеледними матеріалами автомобільних доріг загального користування.

Крім того, наразі заготовлено 5100 з необхідних 5400 снігозатримуючих щитів, які використовуються у місцях ймовірних переметів. Також підготовлено та встановлено майже всі комплекти тимчасових знаків для інформування водіїв: «Слизька дорога», таблички «Ожеледиця» та інші.

Роботи з підготовки автодоріг загального користування до експлуатації в зимову пору року тривають. Разом з тим проводяться ремонтні роботи з ліквідації ямковості. Так, з початку року філіями ДП «Запорізький облавтодор» та іншими підрядними організаціями ліквідовано ямковість на площі 91 818 м², у тому числі: на дорогах державного значення - 52 484 м² та на дорогах місцевого значення - 39 334 м².

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств