Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова до початку опалювального сезону

22 жовтня 2014 - 15:23

Область готова до початку опалювального сезону

Під керівництвом Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка відбулася  всеукраїнська селекторна нарада з питань початку та забезпечення сталого проходження опалювального  сезону 2014-2015 років. Запорізьку область представляв перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Високопосадовець наголосив на необхідності навести порядок в системі розрахунків за спожитий природній газ. За словами Глави Уряду, наразі існує тенденція щодо погіршення стану розрахунків за блакитне паливо.

- Якщо в 2012 році здійснювалося 80% платежів, то в 2014 році ми ледве перескочили 50%. Потрібно розуміти, якщо немає грошей, не буде газу. Незважаючи на численні заборгованості, Кабінет Міністрів виділив 7 мільярдів гривень на компенсацію різниці в тарифах. На сьогодні вже пішли розрахунки через місцеві бюджети. Прошу дотримуватися фінансової дисципліни, ви повинні усвідомлювати свою відповідальність за забезпечення розрахунків за отриманий природний газ з боку підприємств «Теплокомуненерго», - підкреслив Арсеній Яценюк, звертаючись до керівників облдержадміністрацій.

На сьогодні найбільший борг перед НАК «Нафтогаз» за спожитий природний газ має Донецька область - близько 4 млрд. грн. та Луганська -  1,2 млрд. грн.

У ході наради керівники окремих регіонів доповіли Главі Уряду про стан підготовки областей до осінньо-зимового опалювального сезону 2014-2015 років.

За словами першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Григорія Самардака, в області всі заплановані заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період завершені в повному обсязі.

- Запорізька область готова розпочати опалювальний сезон. На сьогодні проводиться пуск теплоносія на об'єкти соціальної сфери та в житлові будинки. Інформація про початок опалювального сезону щодня надається Мінрегіону України, - зазначив посадовець.

Підбиваючи підсумки засідання, Прем’єр-міністр України повідомив, що незважаючи на те, що розрахунки за природний газ не здійснені, Уряд з центрального бюджету надав дотацію та перерахував кошти на те, щоб «Нафтогаз» постачав газ.

- Технічно ви готові. Газ ми забезпечили. Ще раз наголошую на необхідності приділити особливу увагу підключенню опалення в лікарнях, дитячих садках та школах. Налагодіть особливий контроль за цією сферою, щоб на технічному рівні було відпрацьовано належне забезпечення підключення тепла, - звернувся Арсеній Яценюк до керівників ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни