Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Землевпорядники області впроваджують нову схему відведення сільгоспземель

23 жовтня 2014 - 16:44

Землевпорядники області впроваджують нову схему відведення сільгоспземель

В ГУ Держземагентства України в Запорізькій області відбулося засідання колегії за участю керівників структурних та територіальних підрозділів Держземагентства області, Запорізької регіональної філії ДП «Центр ДЗК» та керівництва ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Учасники колегії зосередилися на питанні практичної реалізації доручення Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана стосовно обов’язкового врахування позиції органів місцевого самоврядування в питаннях розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності.

Варто відзначити, що за рішенням колегії ГУ Держземагенства в Запорізькій області вже з 15 жовтня поточного року введено в дію принципово новий механізм взаємодії з органами місцевого самоврядування, спрямований на  вирішення  питання відведення державних сільгоспземель.

Відтепер під час отримання Головним управлінням Держземагентства області клопотання від юридичної чи фізичної особи з приводу відведення сільгоспземель державної власності, ГУ надсилатиме запит до відповідного органу місцевого самоврядування (за місцем розташування земельної ділянки), який, в свою чергу, має висловити власну позицію щодо можливості надання заявнику дозволу на розроблення документації із землеустрою, на підставі якої земельні ділянки можуть передаватись у власність або користування. До запиту обов’язково мають додаватися копія клопотання заявника та копії графічних матеріалів.

На визначення й надання власної позиції щодо вирішення земельного питання органу місцевого самоврядування надається десять календарних днів (згідно з чинним законодавством). Відсутність протягом зазначеного строку мотивованих заперечень вважатиметься мовчазною згодою цього органу в наданні дозволу на розроблення відповідної документації із землеустрою.

Учасники колегії підкреслили, що запровадження такого механізму сприятиме розширенню повноважень органів місцевого самоврядування, налагодить взаємодію Головного управління Держземагентства області з органами місцевого самоврядування під час відведення державних сільгоспземель, а також допоможе впровадити дієвий механізм громадського та самоврядного контролю за діяльністю органів виконавчої влади.

Відповідно до порядку денного, присутні також розглянули питання продажу прав оренди на земельні ділянки сільгосппризначення державної форми власності, передачі електронних документів земельних ділянок до Державного реєстру прав на нерухоме майно в автоматизованому режимі, а також питання проведення реорганізації територіальних підрозділів Держземагентства області. По кожному з цих питань за результатами засідання винесено відповідні рішення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни