Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства-боржники шукають шляхи ліквідації заборгованості із зарплати

24 жовтня 2014 - 11:24

Перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. До обговорення долучилися представники структурних підрозділів ОДА, ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області, прокуратури Запорізької області, відділення національної служби посередництва і примирення в області, керівники територій та підприємств.

Члени комісії приділили особливу увагу стану виплат заробітної плати, виконання графіків погашення заборгованості з неї працівникам підприємств області та погашення боргів з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Мещан, загальна сума заборгованості з заробітної плати у вересні поточного року збільшилась на 6,4 млн. грн. і на 1 жовтня 2014 року становила 71,8 млн. грн.

Із загальної суми заборгованості на економічно активні підприємства припадає 30,6 млн. грн. (42,7 %), на підприємства, що перебувають у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом, – 41,1 млн. грн. (57,2 %), на економічно неактивні підприємства – 81 тис. грн. (0,1 %).

Динаміка погашення боргів із заробітної плати продовжує визначатися ситуацією на підприємствах державного сектору економіки, де за вересень  2014 року їх сума зросла на 7,6 млн. грн. і на початок жовтня склала 48,4 млн. грн.

Наростили борги економічно активні підприємства державного сектору економіки, в тому числі: 17 структурних підрозділів ДП “Запорізький облавтодор” (Державна служба автомобільних доріг України), ДП “Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”, ДНВЗАП “Запорізький центр льотної підготовки ім. маршала авіації О.І. Покришкіна», КП “НВК “Іскра”. 

У ході засідання представники проблемних підприємств прозвітували про причини зростання боргів, а також окреслили перспективи їх погашення з урахуванням затверджених графіків.

23 млн. грн., або 32 % загальної суми боргів по області, заборговано перед працівниками підприємств приватної форми власності. На комунальних підприємствах борги складають 325,6 тис. грн.

Загалом на п’яти із 25 територій області заборгованість із заробітної плати відсутня,  ще на 2 територіях – відсутні борги на економічно активних підприємствах.

Вчасно та в повному обсязі виплачується заробітна плата працівникам  бюджетної сфери.

За підсумками засідання були прийняті відповідні рішення щодо пошуку шляхів вирішення економічних проблем підприємств-боржників і забезпечення погашення заборгованості з заробітної плати. Крім того, головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення рекомендовано тримати на особистому контролі стан виплати заробітної плати на підприємствах комунальної форми власності та не допускати виникнення заборгованості з неї.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни