Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Німецькі спеціалісти поділились із запоріжцями досвідом енергосанації житлового фонду

24 жовтня 2014 - 12:01

У рамках проекту «Сталий розвиток житлового господарства в Україні: сприяння місцевому розвитку та посилення ролі громадських організацій» в обласній державній адміністрації відбувся семінар на тему: «Комплексна енергозберігаюча санація багатоквартирних житлових будинків: фінансові та правові аспекти». У відкритті семінару взяли участь заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Литвиненко та Запорізький міський голова Олександр Сін.

Захід проходив за підтримки Ініціативи «Житлове господарство у Східній Європі», ІВО (IWO eV), Берлін.

- В умовах сьогодення питання енергозбереження набувають статусу стратегічних. Всі ми розуміємо, що внутрішніх ресурсів країни не вистачить для того, щоб провести всі енергоефективні заходи. Тому інвестиційна складова проектів, їх комплексність та системність – це актуальні питання, яким наразі приділяється особлива увага зі сторони керівництва області, - зазначив, відкриваючи семінар, заступник директора Департаменту ЖКГ ОДА Віталій Литвиненко.

Посадовець навів декілька прикладів, які наочно продемонстрували необхідність проведення теплосанації житлових будинків. Так, в Німеччині на обігрів одного метра квадратного житла витрачають 50-100 кВт-годин, у Польщі – 90-120 кВт-годин, в Україні – 210-300 кВт-годин. Ситуація загострюється тим, що за прогнозами вартість газу буде тільки зростати. Тож утримати тарифи на тепло можливо тільки знизивши собівартість послуг.

У ході семінару керівник проектів Ініціативи «Житлове господарство у Східній Європі», ІВО (IWO eV) Лариса Шреккенбах поінформувала про основні завдання та напрямки реалізації проекту. Зокрема вона наголосила, що основною метою при реалізації проекту є посилення потенціалу українських неурядових організацій в сфері житлового господарства, а також налагодження конструктивного діалогу з місцевими адміністраціями.

Наразі учасниками проекту є чотири міста країни – Запоріжжя, Одеса, Львів та Рівне. У рамках проекту заплановано проведення аналізу енергоефективних програм, які вже працюють на територіях та розроблення рекомендацій до них. Крім того, буде проведена інформаційна компанія та реалізовано декілька невеликих інвестиційних проектів.

Також учасники семінару розглянули правові та фінансові аспекти реалізації проекту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.