Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фінансисти та аудитори ознайомилися з основними положеннями внутрішнього аудиту в державних органах

24 жовтня 2014 - 13:44

Представники Державної навчально-наукової установи "Академія фінансового управління" Міністерства фінансів України за сприяння обласної державної адміністрації провели дводенний науково-практичний семінар на тему "Методологія та організація проведення внутрішнього аудиту в органах державного сектору в контексті провадження організаційних змін у системі управління державними фінансами". В заході взяли участь працівники підрозділів внутрішнього аудиту, головні бухгалтери, працівники територіальних органів Держфінінспекції, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи семінар, перший заступник голови ОДА Григорій Самардак, зазначив, що на сьогодні в країні проводиться величезна робота щодо реформування всіх галузей.

- Система управління державними фінансами також не є виключенням. Такі семінари в подальшому повинні допомогти нам використовувати напрацьований досвід та знання на практиці, зокрема ефективно розподіляти та управляти бюджетними коштами, - зазначив посадовець.

Заслужений економіст України, Президент Державної навчально-наукової установи «Академія фінансового управління» Міністерства фінансів України Тетяна Єфименко свій виступ присвятила основним засадам розвитку державного внутрішнього фінансового контролю в умовах євроінтеграції.

Крім того, протягом семінару учасники ознайомилися зі становленням та розвитком внутрішнього аудиту в органах державного сектору, міжнародними та національними стандартами внутрішнього аудиту, основними принципами діяльності підрозділів внутрішнього аудиту в державних органах, організаційно-практичними аспектами проведення внутрішнього аудиту в установах і організаціях, що належать до сфери управління Міністерства фінансів України тощо.

За словами організаторів семінару, необхідність реформування системи державного внутрішнього фінансового контролю покликана кількома факторами. Серед них: спрямованість на виявлення порушень і покарання винних осіб, а не забезпечення належного управління; слабка можливість повернення втрат та усунення інших негативних наслідків порушень; низький рівень довіри населення до влади; відсутність належного розуміння керівниками їх відповідальності за досягнення цілей у найбільш економний, ефективний та результативний спосіб; необхідність більш широкого залучення коштів ЄС, міжнародних організацій; зміцнення позитивного іміджу країни.

Після інформаційно-роз’яснювальних частин, семінар набув вигляду дискусії. Кожен з учасників мав можливість поставити експертам фахові запитання.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн