Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фінансисти та аудитори ознайомилися з основними положеннями внутрішнього аудиту в державних органах

24 жовтня 2014 - 13:44

Представники Державної навчально-наукової установи "Академія фінансового управління" Міністерства фінансів України за сприяння обласної державної адміністрації провели дводенний науково-практичний семінар на тему "Методологія та організація проведення внутрішнього аудиту в органах державного сектору в контексті провадження організаційних змін у системі управління державними фінансами". В заході взяли участь працівники підрозділів внутрішнього аудиту, головні бухгалтери, працівники територіальних органів Держфінінспекції, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи семінар, перший заступник голови ОДА Григорій Самардак, зазначив, що на сьогодні в країні проводиться величезна робота щодо реформування всіх галузей.

- Система управління державними фінансами також не є виключенням. Такі семінари в подальшому повинні допомогти нам використовувати напрацьований досвід та знання на практиці, зокрема ефективно розподіляти та управляти бюджетними коштами, - зазначив посадовець.

Заслужений економіст України, Президент Державної навчально-наукової установи «Академія фінансового управління» Міністерства фінансів України Тетяна Єфименко свій виступ присвятила основним засадам розвитку державного внутрішнього фінансового контролю в умовах євроінтеграції.

Крім того, протягом семінару учасники ознайомилися зі становленням та розвитком внутрішнього аудиту в органах державного сектору, міжнародними та національними стандартами внутрішнього аудиту, основними принципами діяльності підрозділів внутрішнього аудиту в державних органах, організаційно-практичними аспектами проведення внутрішнього аудиту в установах і організаціях, що належать до сфери управління Міністерства фінансів України тощо.

За словами організаторів семінару, необхідність реформування системи державного внутрішнього фінансового контролю покликана кількома факторами. Серед них: спрямованість на виявлення порушень і покарання винних осіб, а не забезпечення належного управління; слабка можливість повернення втрат та усунення інших негативних наслідків порушень; низький рівень довіри населення до влади; відсутність належного розуміння керівниками їх відповідальності за досягнення цілей у найбільш економний, ефективний та результативний спосіб; необхідність більш широкого залучення коштів ЄС, міжнародних організацій; зміцнення позитивного іміджу країни.

Після інформаційно-роз’яснювальних частин, семінар набув вигляду дискусії. Кожен з учасників мав можливість поставити експертам фахові запитання.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни