Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» допоможе покращити умови проживання вимушених переселенців

31 жовтня 2014 - 13:03

Проект  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» допоможе покращити умови проживання вимушених переселенців

У рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» майже 400 вимушених переселенців, які прибули до Запорізької області, будуть забезпечені теплими домівками взимку.

Як зазначив координатор Проекту в Запорізькій області Олександр Рябий, поліпшити умови життя тимчасово переміщеним особам планується за рахунок швидкого відновлення та утеплення житлових споруд (громадських чи комунальних об'єктів), у яких уже проживають вимушені переселенці.

- Обласною владою було надано перелік об'єктів, які вимагають негайної реконструкції. Список включав детальну інформацію про кожен із рекомендованих об'єктів, а саме: місце його розташування, кількість розміщених там переселенців, поточний технічний стан приміщення, кошторисна вартість утеплення тощо. Здійснивши попередню оцінку, Поектом відібрано дві житлові споруди, - повідомив Олександр Рябий.

Утеплити збираються колишнє приміщення медичної амбулаторії в сел. Нововасилівка Приазовського району. Наразі в ньому вже проживають 54  переселенці та сім осіб з обмеженими можливостями. Додатково в будівлі можуть розміститися ще 200 осіб.

Другий об’єкт - комунальна установа «Стаціонарне відділення територіального центру соцобслуговування» в с. Давидівка Якимівського району. Наразі там проживають 36 переселенців, серед них – шість інвалідів. Потенціал розміщення – 88 осіб.

Об'єкти обиралися за кількома критеріями: наявність необхідних технічних можливостей для реалізації запропонованого проекту; можливість швидкої реалізації завдання (наявність необхідної технічної документації тощо); обов’язкове проживання в будівлі вимушених переселенців та можливість розмістити  в ній більшу кількість тимчасово переміщених осіб після ремонту.

- Ремонтні роботи проводитимуться на умовах співфінансування: 80 % витрат бере на себе Проект, 20 % - районні бюджети. Очікуємо, що до 15 грудня велика кількість переселенців зможе оселитися в теплих приміщеннях, - зазначив координатор Проекту в Запорізькій області Олександр Рябий.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни