Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємці підготують пропозиції щодо переліку необхідних дозвільних документів

31 жовтня 2014 - 14:40

Чи потрібні операторам потужностей (об'єктів), що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів, експлуатаційні дозволи - з цього питання дискутували учасники засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яка відбулася в облдержадміністрації.

Начальник управління адміністративних послуг ГУ Держсанепідслужби в Запорізькій області Ольга Гаврикова повідомила, що за 9 місяців поточногу року службою видано 100 експлуатаційних дозволів.

Посадовець нагадала підприємцям про порядок надання дозволу та наголосила на тому, що такий документ є однією з гарантій безпеки споживачів, які купують той чи інший харчовий продукт.

У ході обговорення окремі підприємці відзначили, що на сьогодні особливої необхідності в такому дозволі немає. Навпаки, за словами представників малого та середнього бізнесу, потрібно працювати над скороченням кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів. У цьому контексті були озвучені думки про необхідність звернутися до Президента та Кабінету Міністрів України з пропозиціями ліквідувати ці дозволи, на отримання яких підприємці витрачають дуже багато часу.

Директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елла Слепян закликала присутніх не робити завчасних  висновків.

- Скасувати можна все, але до чого ми тоді прийдемо. Належний контроль має бути над усіма процесами, а контроль над харчуванням - тим більше. Це наша з вами безпека. Наразі прошу  надіслати свої пропозиції та побажання: які, на вашу думку, дозвільні документи взагалі мають бути та який перелік документів ви вважаєте за потрібне надавати для отримання конкретного дозволу, - звернулась до підприємців посадовець.

Своє бачення функціонування дозвільної системи у сфері виробництва та обігу харчових продуктів представники малого та середьного бізнесу мають надіслати протягом двох тижнів. На підставі отриманих пропозицій Департаментом буде підготовлено звернення до Президента та Кабінету Міністрів України.

Крім того, за підсумками засідання Головному управління Держсанепідслужби в Запорізькій області рекомендовано продовжити видачу експлуатаційних дозволів відповідно до вимог чинного законодавства.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області