Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українські менеджери їдуть на стажування до Євросоюзу

29 червня 2006 - 15:26

В облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної Координаційної ради з питань розвитку підприємництва. До уваги учасників ради представили програму підготовки менеджерів у країнах Євросоюзу (МТР).

Проект МТР з 1999-го року діє у країнах СНД. Обсяги фінансування четвертої програми проекту МТР (МТР-4) складають 11,6 млн. євро. Стажування менеджерів з країн СНД проходить на всій території ЄС, за винятком декількох країн – новачків Євросоюзу.

Керівник програми МТР в Україні Євген Клисенко детально розповів про два з трьох напрямків діяльності проекту: підготовку менеджерів та підтримку розвитку підприємств.

Програма підготовки менеджерів включає в себе чотири різних варіанти стажування, три з яких розраховані на менеджерів середньої та нижчої ланки, та один – на топ-менеджерів та керівників підприємств.

В рамках МТР-4 можуть підвищити свою кваліфікацію та набути нових знань 197 менеджерів з України. 35 з них вже проходять стажування на європейських підприємствах. Програма є безкоштовною, оскільки фінансуванням проекту займаються відповідні структури Євросоюзу.

В рамках програми підтримки розвитку підприємств Міністерство економіки України визначить три регіони, в яких експерти проекту МТР відберуть 20 компаній, яким і буде надаватися тренінгово-консалтингова підтримка.

Присутній на засіданні ради перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін закликав усіх присутніх якомога ширше розповсюдити інформацію про проект.

- Наша мета – залучити до цієї програми якнайбільше представників ділових кіл, - зазначив Олександр Сін. – Це, насамперед, сприятиме економічному розвитку регіону.

Також перший заступник губернатора запропонував учасникам Координаційної ради скласти заявку на проведення в області програми підтримки розвитку підприємств та направити її до Мінекономіки.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області