Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькому активісту Майдану присвоєно звання Героя України (посмертно)

24 листопада 2014 - 09:35

Запорізькому активісту Майдану присвоєно звання Героя України (посмертно)

Указом Президента України від 21.11.2014  № 890/2014 Сергію Синенку присвоєно звання «Герой України» із врученням ордена «Золота зірка» (посмертно).

Синенко Сергій Петрович народився і жив у місті Запоріжжі. Займався підприємницькою діяльністю. Був істинним патріотом рідного міста та країни, мріяв жити вільно в єдиній, сильній, економічно незалежній європейській державі. Його життєвим кредом було “Якщо не я, то хто?”. Дуже любив рідний край, цікавився історичною спадщиною України, пишався тим, що ми нащадки запорозьких козаків. За своєю вдачею був людиною зі світлою душею, добродушним, дуже любив дітей, мріяв про багатодітну сім’ю. Коли у нього вже було двоє дітей, у листопаді 2013 року дружина народила йому ще двійню.

Під час Революції гідності Сергій виходив на Майдан заради майбутнього своєї Батьківщини і своєї родини. Був активним учасником Автомайдану Запоріжжя та Дніпропетровська, організовував допомогу медикаментами та фінансово підтримував самооборону місцевого Майдану, доставляв через Дніпропетровський аеропорт необхідні речі та медикаменти для Євромайдану в столиці. 26 січня, у “криваву неділю Запоріжжя”, захищав людей від жорстокого побиття “тітушками “ та силовиками, доставляв поранених до лікарень на власному автомобілі, брав активну участь у визволенні заарештованих людей із райвідділків міліції.

З метою залякати жителів міста Запоріжжя, за активну діяльність проти злочинного режиму Януковича та його поплічників на місцях, бандити 13 лютого 2014 року спалили Сергія Синенка у його власному автомобілі на кордоні Запорізької та Дніпропетровської областей. Тіло було знайдене у згорілому автомобілі «Тойота» за 20 км від Запоріжжя на дорозі між селами Червоний Яр та Івангород Запорізького району. Ідентифікувати особу загиблого вдалося лише за допомогою ДНК-експертизи. Відповідальність за цей злочин взяли на себе так звані «Привиди Севастополя», які продемонстрували відеозапис цього жорстокого вбивства по громадському телебаченню вночі 16 лютого 2014 року.

Залишив батьків, дружину та четверо дітей, двом із яких на момент загибелі батька виповнилось лише по три місяці…

Сергію Синенку було 35 років.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою