Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Патріотизм у долі Запоріжжя»

24 листопада 2014 - 10:40

Під такою назвою  третій рік поспіль обласний центр патріотичного виховання молоді за підтримки управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації проводить літературно-дослідницький конкурс, спрямований на формування у молодого покоління національного характеру та поваги до рідної землі.   

Цього року, за словами організаторів конкурсу, учасники дослідили прояви справжнього патріотизму на території Запорізького краю в різні історичні часи. На розсуд журі було подано понад 150 робіт майже з усіх куточків області, до фіналу  відібрано 45 найкращих.

Остаточний етап конкурсу відбувся в Запорізькому краєзнавчому музеї. Зі словами привітань до учасників заходу та побажаннями творчого натхнення звернулася начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова.

- Зараз наша країна переживає нелегкі часи і кожен свідомий громадянин не лишається осторонь. Ваша участь у такому конкурсі – це доказ того, що ви також дієте. Ви не лише своєю творчою працею прищеплюєте почуття поваги та пошани до рідного краю, але й вселяєте віру та  надію у світле майбутнє. Прочитавши ваші роботи, жодна людина не залишиться байдужою. Можна сміливо стверджувати, що маючи таку талановиту та патріотично налаштовану молодь, наша країна ніколи не скориться. Крім того, цей конкурс - міцний фундамент для формування майбутньої плеяди істориків, літературних митців, письменників, журналістів, дослідників. Вірю в те, що на Запоріжжі кількість таких талановитих людей з кожним роком  зростатитиме, - зазначила посадовець.

У ході конкурсу учасники виступили з доповідями про патріотичні вчинки славетних запорожців, вагомі досягнення нашого краю, продемонстрували вміння висловлювати власну думку щодо системи життєвих цінностей та пріоритетів різних історичних епох.

Переможців визначено в п’яти номінаціях: «Патріотизм козацької доби», «Патріотизм часів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.», «Патріотизм мирних років після Великої Перемоги», «Патріотизм періоду незалежності України», «2014 рік – час дій».

Усі переможці конкурсу нагороджені пам’ятними сувенірами,  грамотами управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА та обласного центру патріотичного виховання молоді.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону