Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Мелітопольський центр адмінпослуг – гарний приклад для влади інших територій»

24 листопада 2014 - 13:58

Григорій Самардак: «Мелітопольський  центр адмінпослуг – гарний приклад для влади інших територій»

У Мелітополі відбувся виїзний семінар-практикум для місцевих органів виконавчої влади – суб’єктів надання адміністративних послуг та керівників центрів надання адміністративних послуг, у якому взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Насамперед посадовець відвідав Мелітопольський ЦНАП, який відкрився тільки в жовтні цього року, та ознайомився з його роботою. За словами представників міської влади,  за місяць функціонування працівники центру значно полегшили жителям міста та району процес оформлення документів. А це і є метою створення таких центрів послуг, а також можливість  викорінення бюрократичної тяганини та пов’язаної з нею корупції. На сьогодні Мелітопольський центр  надає  33 послуги з оформлення документів, а саме послуги реєстраційної, міграційної служб України, а також Держземагентства.

- Сьогодні ми побачили, як працює Мелітопольський центр адмінпослуг. Представникам різних районів нашої області треба прагнути до таких показників. У Мелітополі приміщення центру було відремонтовано протягом місяця, і він почав працювати, - зазначив Григорій Самардак. – Посадовець також вважає, що регіони України ще не зовсім готові до надання населенню цих адмінпослуг. Тільки в Запоріжжі є 108 точок, де люди оформляли різні документи.

Під час семінару-практикуму, в якому взяли  участь майже 50 представників  територій, директор Мелітопольського адмінцентру Наталія Альохіна окреслила коло проблем, з якими довелося зіткнутися за перший місяць роботи. Це і  несумісність положень в законодавчих актах, і нестача бланків, і відсутність єдиного програмного забезпечення для роботи різних служб. Не менш гостро стоять і питання нормалізації робочого процесу  та заробітної плати адміністраторів.

Учасники заходу також обговорили особливості та проблемні питання у сфері надання послуг реєстраційної, міграційної служб,  Держземагентства.

- Створюючи такі центри, ми діємо  не для «галочки», а для реальних результатів. Мелітополь, незважаючи на певні проблеми, показав гарний результат, і це гарний приклад для  виконавчої влади  інших територій області, - наголосив, підбиваючи підсумки, Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств