Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гінекологічний корпус обласного перинатального центру до кінця року буде готовий прийняти пацієнток

25 листопада 2014 - 10:47

Гінекологічний корпус обласного перинатального центру до кінця року буде  готовий  прийняти пацієнток

Про це повідомив начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Сергій Кузнєцов.

За словами посадовця, головним будівельним об’єктом на сьогодні є друга черга обласного перинатального центру, а саме гінекологічний корпус. Ввести в експлуатацію його планують уже до кінця року. Понад 90 % робіт виконано, залишилося встановити джерела безперебійного живлення, які дозволять у разі відключення електроенергії зберігати робочий процес та життя немовлят, які поміщені в боксах.

- У гінекологічному корпусі будуть розміщені операційні нового покоління – так звані «чисті приміщення». Покриття стін, стелі та підлоги дозволятиме проводити найпотужнішу дезінфекцію.  В цих операційних  відсутні шви, все повністю загерметизовано, через вентиляційні системи відбуватиметься кругообіг повітря.  В приміщеннях вже налагоджена автоматика, яка щохвилини перевірятиме повітря на предмет концентрації шкідливих речовин.  У разі зростання їх кількості включатимуться спеціальні вентилятори та фільтри, які й здійснюватимуть кругообмін повітря. Такий процес відбуватиметься щогодини, - повідомив Сергій Кузнєцов.

Крім гінекологічного корпусу, в першочергових планах – завершити розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію будівлі поліклінічного відділення КУ «Запорізький обласний клінічний онкологічний диспансер».

- Цей проект передбачає будівництво двоповерхової прибудови, яка дозволить розширити кількість медичних кабінетів для надання амбулаторної допомоги пацієнтам; буде створено більш комфортні умови для людей, які  очікують своєї черги. Також буде введена електронна черга - завдяки терміналу людина зможе обрати вид послуг, які бажає отримати, побачити графік лікарів тощо. Кожен пацієнт зможе самостійно записатися до потрібного спеціаліста в зручний для себе час, - повідомив начальник управління капітального будівництва ОДА.

Реалізацію цього проекту за наявності стабільного фінансування з держбюджету  заплановано на 2015 рік.

Також серед потужних об’єктів, на яких зосередилися фахівці управління капітального будівництва ОДА, - будівництво ліфтів у Хортицькому навчально-реабілітаційному багатофункціональному центрі та Запорізькому обласному центрі соціальної реабілітації інвалідів. Вихованці Хортицького центру вже незабаром зможуть користуватися новим підйомником. На сьогодні ліфт, будівництво якого почалося в 2008 році, вже змонтований, тривають пуско-налагоджувальні роботи.

Запорізький обласний центр соціальної реабілітації інвалідів отримає новий ліфт  наступного року. До кінця поточного потрібно побудувати шахту та закупити ліфтову кабіну.  Як зазначив Сергій Кузнєцов, пуско-налагоджувальні роботи заплановано на січень-лютий.

 

Управління у справах преси та інформації    

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області