Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нова Програма розвитку малого і середнього бізнесу адаптована до економічних реалій сьогодення

25 листопада 2014 - 16:08

Нова Програма розвитку малого і середнього бізнесу адаптована до економічних реалій сьогодення

У ході засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак, було розглянуто проект Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2015-2016 роки, розроблений спеціалістами Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА за участю громадськості.

Для розробки проекту програми була створена робоча група. Днями вже остаточно погоджений проект був розміщений на офіційному сайті облдержадміністрації, а також надісланий усім членам коордради. Зважаючи на те, що присутні мали можливість детально ознайомитись з документом, начальник управління розвитку підприємництва, регуляторної політики та торгівлі Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Наталія Гончар зупинилась на стратегічних аспектах та новаціях запропонованого проекту.

За її словами, проект враховує реалії сьогодення, тому із 82 заходів, які внесені до програми за ініціативи громадськості, тільки вісім передбачають фінансування.

Серед пріоритетів - забезпечення якісного, прозорого державного та муніципального регулювання сферою господарської діяльності; пошук нових фінансових інструментів для розвитку бізнесу; адаптація та стимулювання підприємств до експорту продукції в країни ЄС тощо.

У ході обговорення схвальні відгуки присутніх отримали декілька цікавих проектів:  підтримка бізнес-інкубаторів, особливо тих, що зорієнтовані на залучення молоді, відкриття школи бізнесу, розвиток  проектів у сфері сільського господарства, зокрема, етносела, напрямку «Запоріжжя агротуристичне» тощо.

Разом з тим, члени координаційної ради погодились з тим, що на фінансовий ресурс при реалізації проектів особливо розраховувати не варто, тож основна увага буде приділена організаційному забезпеченню та інформаційній підтримці ініціатив.

Як відзначив Григорій Самардак, поточна економічна ситуація в країні залишається складню, однак важливо не зациклюватись, а рухатись уперед, працювати на перспективу, адже рано чи пізно ситуація стабілізується, і на той час необхідно буде мати чітку стратегію, яка дозволить забезпечити подальший розвиток малого та середнього бізнесу в регіоні.

Члени координаційної ради погодили проект програми для винесення його на розгляд засідання сесії обласної ради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області