Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки центрам зайнятості переселенці знаходять роботу в області

25 листопада 2014 - 16:33

Завдяки центрам зайнятості переселенці знаходять роботу в області

На сьогодні до центрів зайнятості області за отриманням консультаційної, інформаційної, юридичної та профорієнтаційної допомоги звернулися 2396 осіб, статус безробітного отримали 1315 громадян, 295 вимушеним переселенцям за сприяння служби зайнятості вдалося знайти роботу.

Як повідомили в Запорізькому обласному центрі зайнятості, професії, за якими працевлаштовуються тимчасово переміщені особи, найрізноманітніші. Основні серед них – продавці, вчителі, медсестри, підсобні робітники, слюсарі тощо.

Центри зайнятості регіону продовжують проводити розгорнуту інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо підбору роботи, професійної орієнтації, організації професійного навчання та перенавчання, надають можливості для започаткування  власного бізнесу, залучають до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також надають консультаційні послуги.

Крім того, спеціалісти центрів зайнятості виїжджають до місць тимчасового поселення переселенців та надають їм необхідну інформацію стосовно можливого працевлаштування, проводять ярмарки вакансій.

Останній такий ярмарок для громадян,  переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, відбувся в Енергодарському міському центрі зайнятості. В ході заходу представники кадрових служб місцевих підприємств ДЗ «СМСЧ №1», управління освіти Енергодарської міськради, КП «ПКВ» поінформували слухачів про актуальні вакансії. З кожним, хто відвідав ярмарок, було проведено співбесіду. Тим, кого влаштовувала пропозиція роботодавця, були видані відповідні направлення.

Тим же, хто не зміг підібрати роботу, було запропоновано скласти резюме. Працівники відділу взаємодії з роботодавцями проведуть ретельне їх вивчення для пошуку можливого працевлаштування кожного окремого переселенця.

Наразі в усіх центрах зайнятості працюють «гарячі» телефонні  лінії, на яких відповідальні фахівці  надають роз’яснення з питань реєстрації та перереєстрації безробітних, призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття та отримання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам.

Реєстрація в центрі зайнятості здійснюється незалежно від зареєстрованого місця проживання або перебування громадян. Для реєстрації необхідно мати при собі паспорт громадянина України (або інший документ, що засвідчує особу), облікову картку платника податків, трудову книжку, документи про освіту та військовий квиток (у разі необхідності).

З питань працевлаштування вимушені переселенці можуть звертатися за тел. (0612)34-00-07, за юридичною допомогою – за тел. (061)239-01-55.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць