Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники ЄС вивчають ситуацію в регіоні

28 листопада 2014 - 11:21

До Запоріжжя з ознайомчою поїздкою прибула делегація Представництва ЄС в Україні. Перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак зустрівся з радником з політичних питань Представництва ЄС Пером Енерудом, з яким обговорив  соціально-економічну ситуацію в області; питання, пов’язані із забезпеченням внутрішньо переміщених осіб, які прибули в регіон; можливості співробітництва та кооперації в спільних проектах Європейського Союзу.

- Суспільно-політична ситуація в області загалом спокійна. Промислові підприємства, енергетичні об’єкти працюють стабільно. Але напруженість відчувається, адже зовсім поряд – зона проведення АТО і спричинені цим проблеми. Насамперед це стосується зростання напливу вимушених переселенців. На сьогодні  в області тільки офіційно зареєстровано 49 тисяч осіб зі Сходу країни і можемо припустити, що приблизно стільки ж незареєстрованих, - повідомив Григорій Самардак.

Посадовець звернув увагу високого гостя, що вимушені переселенці забезпечуютьтся в міру можливостей усім необхідним. Але у зв’язку зі зростаючою динамікою регіон потребує допомоги, передусім, у забезпеченні переселенців житлом, придатним для проживання взимку.

Пан Пер Енеруд цікавився широким спектром питань: як впливає на ситуацію тривала відсутність офіційно призначеного керівника регіону; взаємодією влади з громадськістю; як вирішуватиметься доля пам’ятників комуністичної епохи тощо. Та найбільше співрозмовники зосередилися на питаннях економічного співробітництва, можливостях виходу запорізьких виробників на європейський ринок.

За підсумками зустрічі та всієї поїздки загалом, запевнив європейський посадовець, нагальні проблеми, а також пропозиції регіональної влади будуть відображені у звіті та передані Представництву ЄС для вивчення та прийняття відповідних рішень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей