Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спеціалісти соцзахисту вивчають досвід надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми

28 листопада 2014 - 14:57

Другий навчальний семінар для  спеціалістів управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення завершився в Запоріжжі.

Навчання проходило в рамках проекту «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Запорізькій області», який  реалізуються за підтримки Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. у його роботі  взяв участь директор Департаменту Ігор Мещан.

Учасники семінару розглянули особливості роботи з особами, які постраждали від торгівлі людьми. Зокрема, були досліджені процедури встановлення статусу особи, що постраждала, з’ясовано масштаби торгівлі людьми, види допомоги, якої можуть потребувати постраждалі, а також було приділено увагу вивченню міжнародного та національного законодавства у сфері протидії торгівлі людьми. За підсумками навчання слухачі отримали відповідні сертифікати.

Перший тематичний семінар у рамках реалізації Проекту пройшов у Запоріжжі ще на початку листопада, у ньому взяли участь 17 фахівців мультидисціплінарної групи з представників державних структур та неурядових організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Загалом,  у ході реалізації проекту «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Запорізький області» протягом двох років передбачено проведення не тільки семінарів і тренінгів, але й створення 14 мультидисциплінарних робочих груп при органах місцевої влади, організація «круглих столів» та тематичних прес-конференцій.

 

Довідково: проект «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Запорізький області» розрахований на 2014-2015 роки, ініційований Запорізькою обласною громадською організацією «Об’єднання психологів, психоаналітиків «Взаємодія» за підтримки представництва МОМ в Україні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни