Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітні заклади лідирують у впровадженні он-лайн технологій

18 грудня 2014 - 13:56

Запорізькі освітні заклади лідирують у впровадженні он-лайн технологій

За ініціативи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на базі  Запорізького національного університету відбувся обласний семінар «Науково-методичні засади запровадження он-лайн технологій навчання в освітніх закладах», на якому підбито підсумки та обговорено пропозиції щодо подальшого  застосування он-лайн технологій в освітній діяльності. 

Запорізька область посідає лідируючі позиції в розвитку інформатизації. Протягом 2014 року  реалізовано неординарні  освітні  проекти, мета яких - сприяння розвитку дистанційних форматів навчання,  формування он-лайн культури підростаючого покоління відповідно до потреб сьогодення. 

Так, на основі порталу zp.isuo.org працює автоматизована система єдиного інформаційного освітнього простору «Запорізька обласна освітня мережа» з електронною базою даних  про всіх учнів та вчителів, матеріально-технічну базу всіх загальноосвітніх навчальних закладів області, що дозволяє автоматично формувати державні статистичні звіти як на рівні навчального закладу, так і на рівні органу управління освітою, миттєво знаходити потрібну інформацію та генерувати інформацію для потреб користувачів.

У рамках єдиного інформаційного освітнього простору з 2012 року розпочала свою роботу обласна електронна дистанційна «Школа сучасних знань» (http://www.zhu.edu.ua/mk_school), яка забезпечує потреби учнів незалежно від місця навчання та проживання. Сьогодні на платформі діють більше 200 дистанційних курсів, зареєстровано більше двох тисяч користувачів, на платформі проводяться не лише дистанційні курси для учнів, але й он-лайн семінари, квести та олімпіади.

Працює «Віртуальна школа юних програмістів» (http://s28.zp.ua/fpc.html) для учнів області - унікальний освітній інструмент, який робить комп’ютер засобом навчання: учень самостійно працює, може відразу себе перевірити, покращити свої навчальні результати, автоматично отримати оцінку залежно від правильності та раціональності своїх дій. Учитель бачить вичерпний звіт про роботу учня і, в разі необхідності, може прослідкувати всі кроки самостійної роботи школяра та надати потрібну консультацію. 

На платформі освітнього вікі-сайту ЗапоВікі (wiki.ciit.zp.ua) активно створюються мережеві співтовариства вчителів різних дисциплін, працюють віртуальні творчі групи та творчі лабораторії; створено умови для здобуття знань, умінь і навичок з використанням ІКТ під час навчання, виховання та професійної підготовки.

- Ми живемо в еру бурхливого розвитку інформаційних технологій,  що  надає чудові можливості  виходу процесів навчання  на новий рівень. Велика вдячність всім  педагогам та  учням, які роблять свій внесок в реалізацію освітніх проектів, адже цей доробок приноситиме користь багатьом людям, - зазначила заступник начальника управління Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валентина Хіврич.

У рамках заходу компанія  «Київстар», яка  виступила  партнером обласного підсумкового семінару, нагородила смартфонами учнів, які представили кращі творчі роботи на теми «Безпека дітей в інтернеті» та «Розвиток медіаосвіти», та педагогів за розвиток форматів дистанційної освіти та проекти у сфері безпеки дітей в інтернеті.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників