Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нова стратегія розвитку регіону розробляється з урахуванням минулих напрацювань

22 грудня 2014 - 10:46

Місцеві державні адміністрації в шестимісячний термін - до 6 лютого 2015 року – повинні привести регіональні стратегії розвитку у відповідність до Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода під час всеукраїнської селекторної наради з питань розробки регіональних стратегій, сприяння співробітництву територіальних громад та вдосконалення взаємодії Уряду з обласними держадміністраціями щодо підтримки розвитку регіонів. Запорізьку область на заході представляв перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

За словами високопосадовця, з прийняттям Закону України «Про засади державної регіональної політики», а також відповідних змін до Бюджетного кодексу, реалізація регіональних проектів та програм має здійснюватися відповідно до державної та регіональних стратегій через інструменти фінансової підтримки Державного фонду регіонального розвитку. 

- Дуже важливо, щоб кожен регіон мав свої, затверджені обласними радами, регіональні стратегії розвитку. На сьогодні такі документи вже затвердили Івано-Франківська та Київська обласні ради. Вони розроблені відповідно до європейської методики, адаптованої до українських умов, - повідомив урядовець.

Важливим аргументом на користь прийняття стратегій, на думку В’ячеслава Негоди, є співробітництво з Європейським Союзом. Він нагадав керівникам територій, що 27 листопада було підписано Угоду між Україною та ЄС щодо фінансування програми підтримки секторальної політики – «Підтримка регіональної політики України». Програма  дозволить залучити допомогу Європейського Союзу на суму 55 млн. євро, починаючи з 2015 року.

Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак, над розробкою нової стратегії Запорізького регіону наразі працює робоча група.

- Ми взяли основні показники Державної стратегії, які будуть враховані вже в нашій регіональній. Можу впевнено сказати, що стратегія, яка була розроблена до 2015 року, сьогодні працює, основні розділи розвитку області – це, передусім, вирішення екологічних питань, інвестиційне спрямування, створення нових робочих місць, розвиток економіки регіону. Ми маємо інвестиційний паспорт області, є перелік інвестиційних проектів, які охоплюють  економічну та соціальну сферу, сільське господарство, вже розроблено багато енергозберігаючих проектів,  на повну силу працюємо  за програмою уряду щодо переходу на альтернативні види палива. Тому всі ці напрацювання ми продовжуватимемо в наступному році, врахувавши їх у майбутній стратегії розвитку регіону, - зазначив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області