Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Неухильне дотримання затверджених лімітів природного газу – завдання № 1

22 грудня 2014 - 12:50

Неухильне дотримання затверджених лімітів природного газу – завдання № 1

 На цьому наголосив під час всеукраїнської селекторної наради заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Білоусов.

- Наразі опалювальний сезон проходить у сталому режимі. Однак, незважаючи на це, всі керівники обласних державних адміністрацій повинні вжити термінових заходів щодо зменшення об’ємів споживання природного газу для входження в затверджені ліміти, - зазначив урядовець.

За словами Андрія Білоусова, загальна заборгованість теплопостачальних підприємств перед  НАК «Нафтогаз України» на сьогодні складає 15,5 млрд. грн.

Коментуючи ситуацію в області, перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак повідомив, що до грудня ми не лише вкладалися у встановлені ліміти, а й економили значні об’єми блакитного палива.

- Ситуація змінилася в грудні, коли перевитрати газу склали практично 30-40% доведених обсягів. Такі показники були спричинені насамперед низькими температурами, які встановилися в кінці листопада – на початку грудня. Крім того, жителям міста з початком опалювального сезону постійно подається гаряча вода. Таке рішення не знайшло схвальних відгуків від енергопостачальних компаній, однак ми пішли на це. Зараз взагалі небагато міст по всій Україні, де люди централізовано мають можливість отримувати гарячу воду, - повідомив Григорій Самардак.

На сьогодні, за словами посадовця, головні зусилля мають бути спрямовані на аналіз динаміки споживання енергоресурсів та стану оплати їх споживачами.

- Розрахунок лімітів здійснюється на підставі середніх показників, до уваги беруться попередні опалювальні сезони, заявки, які подають безпосередньо підприємства, тому ліміти - це категорія планова, а як ми проходимо опалювальний сезон по факту – це вже інша справа. Сьогодні основні коригування вносить температурний режим. Тому перед керівниками теплопостачальних підприємств та керівниками територій поставлена наразі головна задача – відстежувати споживання ресурсу та робити все, аби населення розраховувалося за спожиті послуги вчасно та в повному обсязі, - підкреслив перший заступник голови ОДА.

 

Управління преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку