Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада стає більш відкритою для громадськості

22 грудня 2014 - 16:48

Стан реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на регіональному рівні обговорили учасники засідання «круглого столу», яке відбулося в обласній державній адміністрації за участю представників структурних підрозділів ОДА, Громадської ради при ОДА та обласної громадської організації «Народний захист».

Голова Громадської ради при ОДА Наталія Заболотна нагадала присутнім, що Україна приєдналася до міжнародної ініціативи ще у вересні 2011 року під час сесії Генеральної Асамблеї ООН. Український план дій з упровадження ініціативи на 80% складався із заходів, запропонованих громадськими експертами. План було затверджено Урядом у 2012 році, а на міжнародній конференції він був визнаний одним з найкращих.

- Однак, незважаючи на це, на сьогодні Україна виконала лише 60% взятих на себе зобов’язань. Тому потрібно активізувати роботу з упровадження всіх найважливіших принципів, закладених в основі міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», зокрема зробити це на місцевому рівні. Ми повинні це зробити заради втілення прагнень нашої громадськості мати легітимні механізми захисту своїх прав і свобод, впливу на дії органів влади, притягнення до відповідальності посадових осіб, які використовують свій адмінресурс для збагачення, а не для задоволення суспільних потреб, - зазначила громадська активістка.

Учасники засідання обговорили питання доступу громадськості до публічної інформації в Запорізькій області, реалізації регіональної програми протидії та запобігання корупції, підвищення кваліфікації державних службовців з питань взаємодії з громадськістю та навчання службових осіб місцевого самоврядування новим законодавчим механізмам.

За результатами засідання прийнято резолюцію, в якій учасниками «круглого столу» вирішено спільно планувати, реалізовувати та контролювати виконання обласного плану з впровадження ініціативи; забезпечити участь громадськості в обговоренні законопроектів, проектів актів Уряду і парламенту, що містяться в національному плані.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств