Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Забороняю головам райдержадміністрацій брати участь у політичних ворожіннях на кавовій гущі»

13 липня 2006 - 10:25

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко провів нараду з питань підготовки до зими підприємств комунальної власності та погашення заборгованості із заробітної плати на ряді підприємств різної форми власності .

У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, заступники голови облдержадміністрації Микола Фролов та Валерій Буцанов, керівники територій.

Доповідаючи про хід виконання заходів з підготовки до зимового періоду, перший заступник губернатора Олександр Сін охарактеризував ситуацію із забезпеченням енергоносіями як складну. Він наголосив, що, беручи до уваги значне підвищення ціни на природний газ, керівникам територій варто завчасно подумати про альтернативні джерела енергопостачання та забезпечити їх резервні фонди у районах. Також він наполягав на необхідності своєчасно приймати рішення про підвищення тарифів на тепло, аргументуючи тим, що це надасть можливість населенню оформити державні субсидії, що в свою чергу, убезпечить від накопичення боргів у розрахунках за енергоносії. Доповідач вніс пропозицію, щоб голови райдержадміністрацій взяли питання з підготовки до зими на особистий контроль і щотижня розглядали хід їх виконання на своїх нарадах.

Заступник губернатора Микола Фролов звітував про погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області. Він повідомив, що повністю погашена заборгованість на підприємствах бюджетної сфери. Разом з тим, на ряді інших підприємств області не виконуються завдання щодо забезпечення мінімальних соціальних гарантій працівникам.

- Сьогодні - найважливіше завдання забезпечити тепло, світло і виплату заробітної плати у повному обсязі жителям області, - наголосив голова облдержадміністрації Євген Червоненко, коментуючи подану інформацію. Він визначив головними критеріями відповідності керівників територій займаним посадам – рівень підготовки до зими і погашення заборгованості із заробітної плати в районах.

- Я забороняю головам райдержадміністрацій брати участь у політичних ворожіннях на кавовій гущі та вирішувати, з ким із політичних сил сьогодні товаришувати і проти кого, - наполіг голова облдержадміністрації. – Голови райдержадміністрацій на територіях - це представники Президентської гілки влади. Тож давайте продемонструємо, що ця влада пропонує конструктивні рішення і забезпечує продуктивний діалог з обласною та районними радами.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?