Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На виконання обласної програми зайнятості

18 липня 2006 - 14:19

Програмою зайнятості на 2006-2007 роки передбачені заходи спрямовані на забезпечення соціально-економічних, організаційних та правових умов для реалізації прав громадян на працю.

Аналіз виконання програми в першому півріччя поточного року свідчить про стабілізацію ситуації на ринку праці області. Обсяги скорочення працюючих склали 1,9 тис. осіб проти 2,2 у відповідному періоді 2005 року.

Позитивну роль в забезпеченні зайнятості населення відіграла робота, проведена органами виконавчої влади спільно з роботодавцями та службою зайнятості з метою виконання Указу Президента України «Про вдосконалення державного регулювання в сфері зайнятості населення та ринку праці в Україні» щодо створення нових робочих місць.

Нинішнього року обласною програмою зайнятості передбачено створення 40 тис. робочих місць. За 1 півріччя поточного року фактично створено 23 тис. нових робочих місць у всіх сферах економічної діяльності області (57,4% до річного завдання).

За допомогою служби зайнятості працевлаштовано 25 тис.осіб (річний показник - 43 тис.осіб), що на 300 осіб більше, ніж у відповідному періоді минулого року. В тому числі 831 безробітний працевлаштований на дотаційні робочі місця.

За підтримки служби зайнятості в минулому році організували власну справу як суб'єкти підприємницької діяльності 708 безробітних, отримавши одноразову виплату всієї суми допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності.

Кількість вільних робочих місць і вакантних посад, заявлених у службу зайнятості, досягло 10 тис. одиниць. В результаті навантаження на одне вільне робоче місце склало 3 особи.

Розв'язання проблеми безробіття в області - спільна проблема влади, роботодавців та служби зайнятості. Результативно співпрацюють ці структури в Запоріжжі, Бердянську, Енергодарі, Пологівському, Оріхівському, Бердянському районах.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни