Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якісний державний аудит сприяє ефективному розвитку підприємств державної та комунальної власності

21 липня 2006 - 14:27

Учасники засідання колегії Контрольно-ревізійного управління в Запорізькій області, в якій взяв участь заступник голови Головного КРУ України Дмитро Олійник, обговорили результати роботи цього державного органу у першому півріччі поточного року та зосередились на визначенні пріоритетних напрямків роботи у наступний період.

Зокрема, йшлося про здійснення широкого контролю за діяльністю підприємств державної та комунальної власності, активну участь запорізьких контролерів-ревізорів у реалізації пілотного проекту з аудиту фінансово-господарської діяльності бюджетних установ, активізацію роботи з контролю за виконанням місцевих бюджетів. Доповідачі зазначали, що працівники КРУ оптимізували ефективність своєї роботи, зменшивши при цьому кількість повторних виходів на об’єкти контролю. Так, якщо за аналогічний період попереднього року зафіксовано 39 повторних виходів, то цьогорік – лише два. За рахунок цього вдалося значно збільшити кількість зустрічних перевірок – з 99 до 229 у відповідні періоди минулого і поточного років. Разом з тим, значно зросла ефективність КРУ щодо забезпечення відшкодування фінансових втрат порушниками законодавства.

Втім, учасники засідання звернули увагу і на недоліки в роботі – недостатньо ефективну організацію ревізій бюджетів міст і районів, які проводять спільно з іншими контролюючими органами. Йшлося про розрізненість дій, що не сприяє наповненню прибуткової частини місцевих бюджетів і заважає роботі як керівників підзвітних районів, так і окремих бюджетних установ. До того ж, відзначали доповідачі, незадовільні темпи проведення ревізій (протягом першого півріччя вони проведені тільки у Запорізькому і Токмацькому районах та розпочато ревізування виконання бюджету в Гуляйпольському) не відповідають вимогам сьогодення.

Підводячи риску, заступник голови Головного КРУ України Дмитро Олійник зорієнтував запорізьких аудиторів на виконання головних завдань служби. Він зазначив, що якісний державний аудит має сприяти подальшому ефективному розвитку підприємств державної та комунальної форм власності, зокрема, і територій в цілому.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн