Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота оперативного штабу триває в щоденному режимі

31 січня 2015 - 12:23

Протягом поточного тижня на засіданнях оперативного штабу з координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян, захисту об’єктів інфраструктури та своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації заслухали  керівників низки підприємств щодо стану готовності фізичного та технічного захисту підпорядкованих об’єктів інфраструктури та підрозділів до реагування на можливі надзвичайні ситуації та взаємодії з відповідними оперативними та оперативно-рятувальними службами. Насамперед під особливим контролем штабу знаходиться забезпечення охорони систем енерго-, газо- та водопостачання, підприємств, які працюють з небезпечними речовинами, транспортна інфраструктура тощо. Зокрема, було проаналізовано стан справ на ПАТ ЗМК «Запоріжсталь», ПАТ «Дніпроспецсталь», ПАТ «Запоріжкокс», у Запорізькому лінійному виробничому управлінні магістральних газопроводів, гідротехнічних споруд (шлюзів) та інших об’єктів, а також проконтрольовано виконання раніше визначених завдань.

За дорученнями оперативного штабу, на підприємствах уточнюються й  коригуються плани та розрахунки щодо охорони, порядок взаємодії служб. Охорона об’єктів посилюється як шляхом збільшення чисельності охоронців, так і забезпечення цілодобового відеоспостереження, додатковим освітленням у нічний час тощо. Загалом посилюється внутрішня безпека та робота з персоналом. На деяких об’єктах охорону почали здійснювати з використанням службових собак.

Одним із питань порядку денного сьогоднішнього засідання обласного штабу стало відпрацювання містом Запоріжжя завдань щодо посилення безпеки громадян та інфраструктури у сфері відповідальності міської влади. Перший заступник міського голови Дмитро Свіркін доповів про весь комплекс вжитих заходів з посилення охорони об’єктів та правопорядку. Зокрема, він зазначив, що міською владою відпрацьовуються питання придбання необхідного спеціального обладнання та спецтехніки.

Також ключовим питанням засідання стало  посилення заходів безпеки на запорізькій ділянці ДП «Придніпровська залізниця». У засіданні штабу взяла участь група керівників цього підприємства. Прийнято важливі та своєчасні рішення.

- Робота обласного штабу в такому режимі, коли керівники області та силових структур, підприємств, можуть разом, при безпосередньому контакті оперативно оцінювати ситуацію та реагувати на неї вже за тиждень дає позитивний результат. Рівень мобілізації та відповідальності керівників у питаннях організації безпеки значно підвищився, - підсумував перший заступник голови облдержадміністрації  Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області