Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумки своєї роботи у першому півріччі розглянула на засіданні колегії головна санепідслужба області

27 липня 2006 - 09:30

Служба у цілому забезпечила державний санітарний нагляд за проведенням заходів щодо забезпечення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного благополуччя населення.

На належному рівні проводилась організаційна робота - видано 355 рішень і розпоряджень органів влади з питань забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, за матеріалами перевірок і аналізу видано 170 рішень медичних рад та 409 наказів ЛПЗ.

За порушення санітарного законодавства санепідзакладами застосовано більше 5000 штрафів, збільшилась кількість фінансових санкцій до 145 та справ наданих в прокуратуру - 39.

Епідемічна ситуація по інфекційній захворюваності в 1 півріччі 2006 року знаходилась під контролем.

Однак на недостатньому рівні санепідслужбою, як відзначалось на засіданні колегії, проводиться контроль за виконанням і реалізацією заходів довгострокових програм щодо покращення стану водопровідно-каналізаційного господарства та якості питної води, охорони навколишнього природного середовища.

Матеріально-технічна база ряду оздоровчих закладів для дітей вимагає поліпшення . Кількість пришкільних таборів з денним перебуванням дітей залишається обмеженою.

Більшість ДОЗ в літній період не переводяться на санаторний режим роботи. Не виділяються додаткові кошти на харчування дітей у розмірі 10% .

Залишаються неліквідованими більше 120 стихійних сміттєзвалища у містах Запоріжжі та Мелітополі, а також Вільнянському, Запорізькому, Якимівському, Гуляйпільському, Оріхівському, Пологівському районах.

З початку року в області різко погіршилась епідемічна ситуація по корі. За 6 місяців показник захворюваності склав 43,2 на 100 тисяч (по Україні – 87,6), зареєстровано 811 випадків (за 2005 рік було зареєстровано 11 випадків, показник 0,59).

Незадовільно виконується доручення голови облдержадміністрації від 06.07.2006р. стосовно виділення коштів на придбання вакцин для щеплення від кору у м. Енергодарі, Веселівському, Новомиколаївському, Токмацькому районах.

Зберігається тенденція до подальшого зростання захворюваності на туберкульоз. Найвищі показники захворюваності в К-Дніпровському, Михайлівському, Вільнянському, Запорізькому, Розівському, Веселівському та Мелітопольському районах - 49,6-75,5 при середньому по області 46,8 на 100 тис. нас.

Стабілізувалась в цілому по області ситуація по бацилярному туберкульозу – показник захворюваності 19,1 проти 20,1 на 100 тис. нас. за аналогічний період 2005 року.

Низьке виконання плану флюорографічних оглядів відмічається в Новомиколаївському, Веселівському, Мелітопольському, Вільнянському та Розівському районах - 24,0 – 29,5%. Контроль за організацією флюорооглядів з боку санепідслужби в зазначених районах незадовільний.

В області зберігається тенденція до зростання захворюваності на ВІЛ-інфекцію. Тому варто - посилити контроль за виконанням Програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, венеричних захворювань, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, венеричні захворювання у Запорізькій області на 2004-2008 роки.

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі