Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Запоріжці можуть і не знати імен губернатора та керівників правоохоронних органів. Та наше головне завдання – забезпечити в регіоні стабільність і зростання соціальних стандартів»

29 липня 2006 - 13:22

Він відмітив, що соціологічні дослідження, які регулярно проводяться в області, свідчать про сталий ріст недовіри населення до правоохоронних органів. Зокрема, підсумки останнього свідчать, що на запитання «Наскільки поширена корумпованість серед посадовців правоохоронних органів?» 37,2% респондентів відповіли «Дуже поширена» і 26% -«Радше поширена» в органах ДАІ, відповідно 28,4% та 30% у відділах міліції та відповідно 26,8% та 27, 6% - у прокуратурі.

На жаль, така громадська думка небезпідставна. Рівень загальної злочинності в області протягом останніх років залишається одним із найвагоміших в державі. За результатами 6 місяців 2006 року він склав 62,3 злочини на 10 тис. населення - друге місце по державі після Луганської області ( по Україні 45,1).

Станом на перше липня поточного року залишилось нерозкритими 26 злочинів, що перебувають на контролі МВС України, з них: 7 вбивств, 3 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, 3 розбійних напади, 2 крадіжки вогнепальної зброї, 11 злочинів з категорії інших.

- І що мене найбільше непокоїть як губернатора, - наголосив Євген Червоненко, - резонансні злочини на території регіону не припиняються. Вибух автомобіля в Шевченківському районі, в результаті якого загинув сам виконавець замовленого злочину – яскравий тому приклад. Вважаю за необхідне спільно з вами, колеги, розробити і якнайшвидше послідовно впроваджувати систему упередження та протидії правопорушенням в регіоні.

Губернатор пояснив, що ця нарада була скликана терміново, у вихідний день, оскільки всі, хто бере в ній участь ( список див. у доданому файлі) несуть персональну відповідальність за безпеку запоріжців і не мають права залишати вирішення нагальних питань з декриміналізації території на майбутнє. Щоб координувати дії правоохоронців і місцевих органів виконавчої влади, створюється координаційна рада з питань забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян при голові облдержадміністрації.

Євген Червоненко окреслив новоутвореному дорадчому органу поточні завдання: детальне вивчення ситуації і упередження її негативних наслідків; оперативне реагування на події, що відбуваються, які, до речі, можуть носити не тільки суто кримінальний, але й економічний або соціальний характер.

- Запоріжці можуть і не знати імен губернатора та керівників правоохоронних органів. Та наше головне завдання – забезпечити в регіоні стабільність і зростання соціальних стандартів, - підбив риску губернатор.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.rtf, 81Kb)

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна