Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Автоперевізники області нададуть профільному міністерству пропозиції щодо врегулювання ситуації з пасажироперевезеннями

27 лютого 2015 - 14:14

Автоперевізники області нададуть  профільному міністерству пропозиції щодо врегулювання ситуації з пасажироперевезеннями

Під головуванням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка відбулася всеукраїнська селекторна нарада з вирішення проблемних питань галузі автомобільних перевезень. Запорізьку область представляв перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Звертаючись до керівників територій, Геннадій Зубко зазначив, що на міністерському рівні будуть розглянуті всі побажання та проблеми автоперевізників, які виникли через скрутну економічну ситуацію в країні. За словами урядовця, у всіх регіонах України автопідприємства зіткнулися з невідповідністю витрат перевізників та тарифів на перевезення пасажирів, активізацією нелегальних перевезень, неповним та несвоєчасним фінансуванням державою пільгових перевезень на пасажирському транспорті тощо.

Керівники областей поінформували про проблемні питанея на своїх територіях.

Більшістьз них відзначили, що нестабільний валютний курс і зростання цін на бензин може призвести до банкрутства значної кількості перевізників. У деяких регіонах вони вже відмовляються здійснювати перевезення людей. У той же час постійне підвищення тарифів на автоперевезення викликає негативну реакцію населення і соціальну напруженість.

Запорізька область також опинилася в складній ситуації. Як повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, незважаючи на складне економічне становище, перевезення в області здійснюються, але зафіксовано зриви декількох рейсів - за 25-26 лютого було 439 зривів із 2179 рейсів, тобто виконано рейси на 80%. Скарги від населення наразі не надходять.

Крім того, вкрай необхідним є спрощення процедури регулювання тарифів та покриття витрат автопідприємств на перевезення пільговиків. Адже несвоєчасне та недостатнє фінансування державою таких витрат негативно впливає на фінансовий стан транспортних підприємств, не дозволяє їм розвиватися, а інколи призводить до випадків банкрутства.

За результатами наради всі території мають у письмовому вигляді направити до профільного міністерства свої пропозиції щодо врегулювання ситуації з автоперевезеннями.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку