Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валентин Резніченко: «Готовий стати головним лобістом і протекціоністом запорізької промисловості»

5 березня 2015 - 17:13

Проблеми запорізького промислового сектора та шляхи їх розв’язання обговорювали сьогодні голова ОДА Валентин Резніченко та керівники провідних підприємств регіону. Ініціатором зустрічі виступив обласний союз промисловців, підприємців і роботодавців «Потенціал».

Відверто поговорити з керівником обласної влади про всі негаразди галузі прийшли керівники АТ «Мотор Січ», МК «Запоріжсталь», ПАТ «ЗТР», ПАТ «ЗФЗ», ПАТ «ДСС» та інших заводів. Представники підприємств висловили свою думку щодо нинішньої важкої ситуації в промисловості та машинобудуванні. Наприклад, вони нарікають на складність проведення валютних операцій,  на тиск з боку контролюючих органів. Голова ОДА Валентин Резніченко запевнив присутніх, що готовий виступити головним лобістом та протекціоністом інтересів промисловості Запорізької області на найвищому рівні.

- Готовий донести вашу думку до Президента України Петра Порошенка і до профільних міністерств. Зроблю це вже найближчим часом – сьогодні їду до Києва. Все, що зможу, зроблю. Не допущу будь-яких спроб контролюючих органів тиснути на підприємства. Допоможу знайти взаєморозуміння між промисловцями та урядом. Обіцяю вам прямий зв'язок з Президентом, Прем'єр-міністром, міністрами. Готовий стати для запорізьких підприємств надійним союзником та захисником, - заявив Валентин Резніченко.

Очильнік регіону також закликав промислові підприємства взяти участь у наповненні Фонду оборони області. За його словами, захист краю від посягань ворога наразі головне завдання для всіх і кожного.

- Питання безпеки Запорізької області – головний пріоритет. Немає нічого важливішого. Ми зобов'язані все зробити, аби сюди не прийшов агресор. Готовий відзвітувати особисто за кожну копійку з Фонду оборони області. Всі кошти будуть спрямовані виключно на зміцнення захисту області. Хочу, аби ми стали партнерами в цій справі, - закликав керівник регіону.

Також Валентин Резніченко поділився з промисловцями своїми планами щодо розвитку Запорізької області.

- Буду старатися, щоб Запорізький регіон отримав статус пілотної області за всіма реформами в країні -  децентралізації,  реформуванням ЖКГ. Це дозволить нам отримати повноваження, яких поки у нас немає. Це дозволить нам зробити ці важливі реформи швидше за інших. І це дозволить отримати регіону додаткові ресурси, - заявив голова ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку