Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Екологічна служба готується до переходу на електронний документообіг

6 березня 2015 - 09:33

Екологічна служба готується до переходу на електронний документообіг

Департамент екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації спільно з Центром надання адміністративних послуг  м. Запоріжжя провели робочу нараду з питання взаємодії дозвільних органів та перспективи впровадження електронного документообігу при наданні адміністративних послуг.

Учасники  розглянули питання дотримання вимог до інформаційних карток при прийомі пакету документів дозвільного характеру, роботи програмного комплексу AIC РДДХ 2.2.4 та розробки Порядку електронного документообігу при наданні адміністративних послуг.

Як пояснив директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Сергій Карпій, при роботі з документами дозвільного характеру використовується програмний комплекс AIC РДДХ 2.2.4. Його функціонування належить до компетенції Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, а технічним адміністратором є Державне підприємство "Інформаційно-ресурсний центр".

За результатами тестової роботи програмного комплексу AIC РДДХ 2.2.4 Департаментом виявлено ряд проблем. Домовилися, що шляхи їх усунення шукатимуть спільно з Центром

Крім того, порушено питання щодо можливості електронного документообігу.

Надання адміністративних послуг через дозвільні центри з упровадженням електронного документообігу дасть можливість суб’єктам господарювання максимально спростити процедуру, зекономити час та зусилля при отриманні відповідних документів дозвільного характеру.

Для реалізації цього заходу необхідно створити єдиний інформаційний простір з електронного документообігу, впровадити систему інформаційного захисту, визначити питання взаємовідносин та відповідальності між суб’єктами електронного документообігу.

Також необхідно розробити та затвердити Порядок електронного документообігу при наданні адміністративних послуг на регіональному рівні. За підсумками обговорення вирішено, що цю роботу можна виконати орієнтовно до  кінця місяця.

Сергій Карпій також повідомив, що найближчим часом Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації через Центр надання адміністративних послуг        м. Запоріжжя розпочне прийом декларацій у сфері поводження з відходами від суб'єктів господарювання в електронному вигляді, що буде першим етапом упровадження електронного документообігу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств