Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конкуренція – передумова розвитку демократичного суспільства

29 серпня 2006 - 15:27

Голова територіального відділення розповів журналістам про пріоритети діяльності очолюваної установи. Серед основних напрямків роботи – сприяння розвитку та захисту конкуренції, запобігання монополізації товарних ринків, захист підприємців та споживачів від зловживання монопольним становищем на ринку та від недобросовісної конкуренції тощо. За словами Олександра Білого, сучасна система національного антимонопольного законодавства базується на Законі України «Про захист економічної конкуренції».

Керуючись ним, а також іншими законодавчими актами в своїй діяльності, обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України з початку року виявило та припинило 14 порушень законодавства про захист економічної конкуренції (зловживання монопольним становищем), 6 - у вигляді антиконкурентних дій органів влади, органів місцевого самоврядування та органів адміністративно-господарського управління та контролю, 33 - у вигляді неподання інформації на запит голови відділення у встановлені строки, 6 – за фактом недобросовісної конкуренції. Всього відділенням припинено 59 порушень законодавства про захист економічної конкуренції та 13 дій, що мали такі ознаки.

Олександр Білий зазначив, що територіальне відділення постійно проводить моніторинг ринку хліба, нафтопродуктів, інших життєво важливих для суспільства ринків:

- У разі будь-яких змін на ринку, постійний моніторинг дозволяє більш оперативно реагувати на порушення антимонопольного законодавства, - зазначив посадовець.

Наприкінці брифінгу Олександр Білий відповів на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі