Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Контрольно-ревізійна служба та органи влади прагнуть більш тісної взаємодії

31 серпня 2006 - 17:30

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання колегії контрольно-ревізійного управління в Запорізькій області. На її розгляд винесли питання щодо взаємодії КРУ в Запорізькій області з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування.

Виступаючі зазначали, що для цього контрольно-ревізійна служба та органи влади повинні більш тісніше співпрацювати при складанні планів контрольно-ревізійної діяльності на відповідний період. Зазначалось також, що контролери-ревізори не в повній мірі володіють ситуацією щодо прийнятих рішень місцевими радами з питань бюджету та фінансів. Начальник КРУ в Запорізькій області Олександр Сін акцентував увагу своїх підлеглих на прорахунках при підготовці інформацій фахівцями контроль-ревізійних відділів для місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. В цьому напрямку відзначено незадовільну роботу Кам'янсько-Дніпровського, Куйбишевського КРВ, начальники яких намагалися надати пояснення такого стану справ в очолюваних підрозділах.

Колегія розглянула і якість та результативність організації ревізій виконання місцевих бюджетів. Загалом перевірено 26 об'єктів контролю з обсягом фінансування майже 30,5 млн. грн., що становить близько 40 відсотків обсягу відповідних бюджетів.

Окремо розглядалося питання щодо відшкодування фінансових витрат. З початку року проведено 345 ревізій повного комплексу або окремих питань фінансово-господарської діяльності. За їх результатами у 83 відсотках виявлені порушення на суму 106,8 млн. грн.

Особливу турботу викликає професійний рівень головних бухгалтерів комунальних підприємств. Головам райдержадміністрацій і місцевих рад колегія запропонувала вивчити їх професійний рівень, а також розробити заходи щодо створення системи постійного підвищення кваліфікації бухгалтерів.

Перед учасниками засідання колегії виступив голова облдержадміністрації Євген Червоненко. Він наголосив на тому, що діяльність контрольно-ревізійної служби – це справа національної безпеки:

- Прошу бути принциповими, відповідальними за доручену ділянку роботи. Закликаю керівництво, в рамках повноважень, підняти оплату праці ревізорів, бо як відомо, ніщо так не коштує дорого, як дешева влада, - підкреслив Євген Червоненко.

Керівник області зазначив, що неприпустимими є факти нереагування керівництва районів на доповідні записки уповноважених контрольно-ревізійних органів:

- Я прошу, Олександре Ченсановичу, надати доповідну записку про ці факти – протягом двох тижнів буде винесено відповідні управлінські рішення, - сказав губернатор.

Крім того, Євген Червоненко наголосив на необхідності залучення до перевірок КРУ податкової адміністрації та казначейства, щоб мати більш ясну картину правильності витрачання бюджетних коштів.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.doc, 60Kb)
(.doc, 50Kb)
(.doc, 59Kb)

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни