Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Запоріжжя пишається бійцями 23-го батальйону»

27 квітня 2015 - 10:43

Григорій Самардак: «Запоріжжя пишається бійцями 23-го батальйону»

Рік тому лави Збройних Сил України поповнилися 23-м батальйоном територіальної оборони «Хортиця», який згодом увійшов до складу 93-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. З нагоди річниці у місці дислокації батальйону в Донецькій області відбулося урочисте шикування. Заступник командуючого сектору «М» Сергій Масленко оголосив бійцям звернення голови облдержадміністрації Григорія Самардака.

«Запоріжці передають вам слова щирої подяки за те, що ви є. Ви робите сьогодні святу справу – стоїте на сторожі незалежності та цілісності Української держави. Підтримати вас – обов’язок обласної влади та всієї громади. Будьте певні, що жителі краю моляться за вас і вірять у нашу спільну перемогу!», - йдеться у привітанні очільника області.

Хвилиною мовчання бійці вшанували пам’ять своїх загиблих побратимів - Євгена Іванова, Володимира Попова, В’ячеслава Комара, Юрія Демидова, Євгена Москаленка, Андрія Андрєєва та Віктора Лемківського. Священики Української греко-католицької церкви відслужили молебень за полеглими. Військовослужбовцям, які відзначилися у несенні служби, вручено відзнаки командування.

Протягом дня командири  батальйону та керівники сектору відвідали всі позиції та блокпости, де несуть службу військові 23-го батальйону,  привітали наших захисників, побажали наснаги, сили козацького духу та скорішого повернення додому з перемогою.

 

Довідково

Історія 23-го батальйону територіальної оборони «Хортиця»   розпочалася на полігоні «Близнюки» поблизу м. Запоріжжя. Після двох тижнів навчання бійці вирушили на охорону кордонів області у Гуляйпільському та Розівському районах, а з червня 2014 року виконують бойові завдання поблизу м. Маріуполь.

Славною сторінкою в історії батальйону став бій під м.Новоазовськ 5 вересня минулого року, коли наші солдати в активній взаємодії з третім дивізіоном 55-ї окремої артилерійської бригади зупинили наступ переважаючих російсько-терористичних військ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області