Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Проект «Купуй запорізьке - обирай своє» - дієвий механізм підтримки місцевого бізнесу та стабілізації"

27 квітня 2015 - 15:50

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму між Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою міською радою та місцевими виробниками продовольчих товарів - учасниками проекту «Купуй запорізьке - обирай своє».

Мета проекту – привернути увагу споживачів до товарів, які виробляються на території області і які не поступаються  якістю аналогам з інших регіонів, підвищення рівня продажу продукції місцевого виробника, що в свою чергу, дозволить створити додаткові робочі місця, розширити внутрішній та зовнішній ринки збуту товарів місцевого виробництва, збільшити обсяги виробництва.

Проект уже підтримали понад 20 місцевих виробників продуктів харчування та споживчих товарів і близько 40 представників сфери послуг. Умовами участі є продаж населенню продовольчих товарів місцевих товаровиробників з мінімальними торгівельними надбавками; обов’язкова присутність товарів місцевого виробництва в обсязі не менше 80 % від загального асортименту в об’єктах фірмової торгівлі проекту; наявність гарантованого обсягу соціально значущих продовольчих товарів.

З боку обласної виконавчої влади документ підписав голова обласної державної адміністрації Григорій Самардак. На думку керівника регіону, меморандум здатний стати дієвим механізмом підтримки місцевого бізнесу та стабілізації цін на ринку.

-  Впевнений, що меморандум проекту «Купуй запорізьке – обирай своє» життєздатний та  матиме ефект. В умовах економічної кризи ми знайшли можливість сприяти розвитку місцевих товаровиробників та нашого внутрішнього ринку. А соціальне завдання проекту - досягти стабілізації та зниження цін на продукти харчування в Запорізькій області. Тому ми разом із міською владою надаємо місцевим виробникам продовольчих товарів не менше 200 місць під об'єкти фірмової торгівлі під брендом «Купуй запорізьке – обирай своє». Тобто,  місцевому бізнесу ми дамо вигідні торгові місця, а ви запоріжцям - стабільні ціни на якісні продукти, вироблені саме в нашій області. В обласному центрі програма буде мати пілотний характер. Потім вона повинна отримати реалізацію по всьому регіону. Наш проект має стати дієвим та показовим прикладом партнерства бізнесу та влади, - заявив Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області