Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Запорізька область - під особливою увагою Президента та Уряду»

28 квітня 2015 - 10:24

Григорій Самардак: «Запорізька область - під особливою увагою Президента та Уряду»

Минулого року 23 та 24 вересня Запорізька область зазнала руйнівного впливу урагану, що призвів до значних матеріальних збитків. Стихійне лихо, враховуючи його масштаби, було класифіковано як надзвичайна ситуація регіонального рівня, що вимагало залучення коштів резервного фонду державного бюджету на ліквідацію його наслідків.

Облдержадміністрація оперативно відреагувала на ситуацію - спільно з райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування постраждалих територій у найкоротші терміни були проведені всі заходи щодо підготовки необхідного пакета документів для виділення коштів з резервного фонду державного бюджету. Було проведено обстеження кожного постраждалого об’єкта, складено акти обстеження та дефектні акти, розроблено кошторисну документацію на проведення аварійно-відбудовних та інших невідкладних робіт.

На підставі поданих документів Кабінетом Міністрів України було прийнято розпорядження від 30.10.2014 № 1104-р, згідно з яким  Запорізькій області виділено кошти в розмірі 20,5 млн. грн. для здійснення першочергових заходів з ліквідації наслідків стихії.

Враховуючи загрозу погіршення погодних умов, що завдадуть постраждалим об’єктам ще більших руйнувань, та ймовірність закриття об’єктів соціальної інфраструктури (лікарень, дитячих садків, шкіл, будинків культури) місцевими органами влади терміново було розпочато проведення аварійно-відновлювальних робіт. Підрядні підприємства активно відгукнулися на скрутну ситуацію та, незважаючи на економічну кризу, спрямували на ліквідацію наслідків стихії власні фінансові ресурси.

Однак органами Державної казначейської служби України  до кінця бюджетного року не було здійснено перерахування коштів по жодному з зареєстрованих платіжних доручень. У зв’язку з цим перед цими підприємствами виникла кредиторська заборгованість.

- Питання про виділення коштів на погашення кредиторської заборгованості неодноразово порушувалося керівництвом області перед Президентом України Петром Порошенком та Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Під час останніх робочих зустрічей мені вдалося нарешті досягти позитивного вирішення цього питання. Як результат, розпорядженням Кабінету Міністрів України Запорізькій області виділено 12,6 мільйона гривень із резервного фонду державного бюджету на погашення кредиторської заборгованості, яка виникла перед підприємствами у зв’язку з виконанням першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Це в черговий раз доводить, що нас у Києві чують і Запорізька область - під особливою увагою Президента та Уряду, - повідомив Григорій Самардак.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни