Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міністр подякував керівництву області за фінансування дитячих спортивних шкіл

30 квітня 2015 - 13:44

У рамках робочої поїздки до Запоріжжя Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зустрівся з представниками організацій та установ спортивного профілю, головами спортивних федерацій і товариств та молодіжними лідерами. У заході  взяв участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, який охарактеризував стан розвитку спорту та фізкультурно-масової роботи в області, окреслив основні проблеми.

За словами посадовця, головне завдання спорту вищих досягнень на сьогодні – підготовка до майбутніх Олімпійських та Паралімпійських ігор.  Наразі понад 30 запорізьких спортсменів виборюють право участі в Олімпіаді в Бразилії, 15 – на Паралімпійських іграх.

Області вдалося вирішити питання фінансування діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які у зв’язку з децентралізацією передано на утримання місцевих громад. Для цього з обласного бюджету виділено 1,8 млн. грн.

Пан Міністр прокоментував це повідомлення та подякував керівництву області за оперативне вирішення питання.

- У деяких областях, у тому числі сусідніх із Запорізькою, ДЮСШ залишилися без підтримки місцевої влади і зовсім не фінансуються. А це доля дітей, доля тренерів. У місцевих бюджетах внаслідок децентралізації тепер залишається більше коштів. Тож підтримка масового фізкультурно-спортивного руху – це повноваження місцевої влади, - зазначив Ігор Жданов.

Урядовець підкреслив, що пріоритетами державної політики є створення умов для розвитку спорту високих досягнень, підготовка до Олімпійських та Паралімпійських ігор.  Також повідомив, що Міністерство відмовляється від деяких невластивих функцій, натомість зосереджується на встановленні стандартів надання спортивних послуг. Зокрема, мова йде про підвищення ролі національних спортивних федерацій, які будуть отримувати фінансування і брати на себе відповідальність за результат.

У сфері молодіжної політики, за словами Міністра, на сьогодні головне – національно-патріотичне виховання, залучення до цієї роботи учасників АТО.

На завершення зустрічі Ігор Жданов відповів на численні запитання запоріжців. Зокрема, спортивну спільноту цікавили питання оплати та пільг для вихованців ДЮСШ, можливості повернення спортивних споруд, які були незаконно відчужені, доля реконструкції Палацу спорту «Юність», облаштування велодоріжок у містах тощо.

Молодіжні активісти подякували Міністру за прозоре та відкрите проведення конкурсу молодіжних проектів. У свою чергу, урядовець підтримав проект запорізької молоді щодо запровадження особистої книжки волонтера та заявив, що цей досвід потрібно уважно вивчити та розповсюдити по всій Україні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць