Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада та громадськість об’єднуються проти терористичної загрози та проявів сепаратизму

30 квітня 2015 - 16:45

Влада та громадськість об’єднуються проти терористичної загрози та проявів сепаратизму

У Запорізькому медіа-центрі відбулася прес-конференція, присвячена спільній роботі влади та громадськості з протидії терористичним та інформаційним загрозам.  Начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко повідомив, що з серпня минулого року в області поширюються листівки з рекомендаціями, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів,  розроблені спільно з управлінням СБУ. Значну увагу приділено житловим кварталам, промисловим підприємствам, гаражним кооперативам, що розташовані поблизу залізничних шляхів, стратегічних мостів, шляхопроводів, електропідстанцій, артезіанських свердловин, газорозподільних станцій, організації інформаційних годин у школах, дитсадках, позашкільних закладах. Роздано понад 73 тис. листівок, проведено 9300 зустрічей за участі майже 183 тис. осіб.

Із середини квітня розпочато регіональний  етап всеукраїнського проекту проти «побутового» сепаратизму. Як зазначив голова обласного осередку Самооборони Майдану Дмитро Харьков, щоб запобігти спробам антидержавних сил дестабілізувати ситуацію в регіоні, важлива активна профілактична робота. Влада розповідає людям, до якої біди можуть призвести заклики до введення путінських «миротворців», виступи проти мобілізації, розмови про дискримінацію російської мови тощо. Водночас для співробітників спеціальних служб корисною буде будь-яка інформація про появу невідомих людей та автомобілів, виготовлення і поширення літератури антидержавного змісту, публічні заклики до порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України.

В області розміщено понад 5 тис. самоклейок та розповсюджено майже 70 тис. листівок «Як розпізнати «побутового» сепаратиста?». Найбільш активно попрацювали м. Енергодар, м. Бердянськ, м. Мелітополь, Вільнянський, Запорізький, Оріхівський, Приазовський,  Приморський, Якимівський райони. Реакція наших земляків помітно відрізняється – від суцільної підтримки до тотального неприйняття. Енергодарські волонтери Петро Бейнер та Олександр Радецький, наприклад, розповіли, що багато жителів Кам’янсько-Дніпровського району досі не вважають Росію агресором та щиро вірять брехні кремлівських пропагандистів про «київську хунту». Щоб змінити ситуацію, потрібно не лише доносити до людей правду про наслідки окупації Донбасу, але й створити нові ринки збуту для ранніх овочів, зокрема, в столиці та на Західній Україні. Тут потрібне сприяння центральної та обласної влади.

Координатор громадського волонтерського комітету при облдержадміністрації, член Ради оборони області Михайло Сушко резюмував, що сьогодні обласна влада у тісній співпраці з громадськими формуваннями належно підготувалася до травневих свят, у посиленому режимі працюють усі правоохоронні органи, а понад 400 волонтерських організацій беруть активну участь у поширенні матеріалів щодо цивільного захисту населення та протидії антидержавним проявам. Запорізький регіон надійно захищено від зовнішніх та внутрішніх загроз, а «русского мира» запоріжці не чекають, вважає  Михайло Сушко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області