Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центр «Шлях» допоможе повернути радощі життя наркозалежній молоді

12 вересня 2006 - 16:14

Темою брифінгу стало функціонування в місті Запоріжжі центру ресоціалізації наркозалежної молоді «Шлях».

У Запоріжжі проблема наркозалежності останнім часом набуває загрозливого характеру. За даними обласного наркологічного диспансеру станом на 1 вересня поточного року кількість наркозалежних в області складає 5951 особу (в Запоріжжі – 3189), наркозалежні підлітки та молодь – 963 особи (в Запоріжжі на диспансерному обліку перебуває 193 неповнолітніх). За оцінками експертів, загальна кількість осіб, що систематично вживає наркотики немедичним шляхом в 6-7 разів більше.

Саме тому, управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації сприяло створенню центру ресоціалізації у нашому місті.

За словами директора центру Катерини Зайцевої, метою програми ресоціалізації є надання допомоги клієнтам закладу щодо припинення вживання всіх наркотиків та розвитку вільного від них стилю життя. Дуже важливим є те, що всі послуги наркозалежній молоді надаються безкоштовно. Наразі центр «Шлях» проводить інформаційно-консультативну роботу в районних кримінально-виконавчих інспекціях, з наркозалежними, звільненими від покарання з випробуванням. Працює група самодопомоги у Запорізькому обласному наркодиспансері. Під час літнього сезону психологами та соціальними працівниками ЦРНМ «Шлях» були проведені інформаційно-просвітницькі тренінги для юнацтва в ДОЗ «Орлятко» (м. Бердянськ), ДОЗ ім. Ю. Гагаріна (м. Запоріжжя), «Молодіжній школі лідерства» (м. Запоріжжя). Побували працівники центру і в Мелітопольській виховній колонії та у виправній колонії №99 (с. Біленьке, Запорізького району).

- Необхідність існування цієї організації полягає в тому, що центр «Шлях», образно кажучи, лікує душу, в той час, коли обласний наркодиспансер лікує тіло від недугу наркозалежності, - зазначив заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Міщан.

Центр ресоціалізації наркозалежної молоді «Шлях» знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сталеварів, 28 тел. 220-73-98, 224-07-64.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді