Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Створено координаційну раду ветеранів АТО

22 травня 2015 - 15:29

Це стало результатом організаційних зборів керівництва облдержадміністрації з представниками громадських організацій ветеранів Антитерористичної операції та волонтерів, які провів голова ОДА Григорій Самардак.

Насамперед очільник  регіону подякував бійцям - учасникам АТО за те, що не допустили розповзання хаосу, який охопив Донецьку та Луганську області, на запорізьку землю. Хвилиною мовчання учасники зборів вшанували пам'ять тих захисників, хто заплатив за це своїм життям.

- Ми включили механізми соціального захисту бійців АТО, медичної, психологічної реабілітації, забезпечення працевлаштування. Не все наразі виходить гладко. Але впевнений, що разом, підкреслюю – тільки разом ми впораємося з усіма проблемами, - наголосив Григорій Самардак.

Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації прозвітували про стан соціального захисту учасників АТО та сімей загиблих військовослужбовців, передбаченого законодавством. У ході обговорення доповідей з’ясувалися найбільш болючі питання. В основі проблем – оформлення статусу учасника бойових дій, без якого надання пільг неможливе. Гостро стоїть питання виділення земельних ділянок у Запоріжжі. Незадоволені учасники АТО, які отримали поранення, роботою медичної комісії, яка встановлює інвалідність. І це далеко не повний перелік проблем, більшою чи меншою мірою актуальних.

Тому вирішено створити координаційну раду, яка буде взаємодіяти з відповідними органами влади у питаннях дотримання прав учасників АТО, передбачених законодавством. Відкритим голосуванням обрано склад ради, до якої увійшли представники військових частин та громадських організацій ветеранів АТО.

Коордрада діятиме за такими напрямками: оформлення статусу учасника бойових дій; земельні питання; медична та психологічна реабілітація; соціальна допомога, зайнятість; патріотичне виховання; освіта; секретаріат (організаційно-технічне забезпечення діяльності).

Учасники заходу також переглянули фрагменти фільму «Аеропорт» про захисників Донецького аеропорту, які за безстрашність отримали назву кіборгів. Фільм був продемонстрований на центральних телеканалах. Та з метою якомога більшого охоплення глядачів, які з певних причин не змогли переглянути кінострічку, як повідомив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, його вирішено показати на регіональних телеканалах.

Інформація про стан соціального захисту учасників АТО – у доданому файлі.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл