Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація підписала Меморандум з благодійною організацією «Save the Children»

22 травня 2015 - 16:44

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів робочу зустріч з представниками благодійної організації «Save the Children». Це одна з провідних незалежних міжнародних неурядових організацій, що працює для дітей. Вона була заснована у 1919 році і діє з метою покращення життя дітей через надання якісної освіти, охорони здоров’я та фінансових можливостей, а також надання екстреної допомоги дітям, які постраждали від стихійних лих, військових або інших конфліктів. Наразі «Save the Children» надає гуманітарну допомогу в понад 120 країнах світу.

В Україні «Save the Children» співпрацює з місцевими громадськими організаціями і безпосередньо з населенням. З літа 2014 року діють програми у сфері освіти, захисту дітей та притулку. Вони допомагають дітям, чиї життя, безпека та добробут опинились під загрозою.

«Save the Children» уже надала матеріальну допомогу на суму майже 11 мільйонів гривень більше 2500 сім’ям переселенців, які знайшли притулок у нашій області. Також у Запоріжжі відкрито дитячий центр «Простір дитячого розвитку», в якому наразі безкоштовно перебувають близько 300 дітей від двох до 18 років. Переважна більшість з них - це діти-переселенці. У центрі вони грають, вчаться, отримують емоційну та практичну допомогу.

Організація «Save the Children» має намір розширити свою присутність в регіоні і готова продовжувати благодійну роботу. За словами Григорія Самардака, будь-який проект,  спрямований на допомогу дітям та переселенцям, знайде підтримку обласної влади.

- Ми готові до співпраці. Допомога дітям, тим більше дітям-переселенцям - один із пріоритетів соціальної політики обласної влади. Допомога благодійної організації - це соціальні інвестиції в наш регіон. Адже все, що зроблено, всі проекти, потім залишаються місцевій громаді. Тому немає сумнівів, що з нашого боку буде надана всіляка підтримка. Підписання Меморандуму про взаєморозуміння - початок нашої спільної системної роботи, - наголосив Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області