Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетні кошти будуть спрямовані на більш актуальні природоохоронні заходи

28 травня 2015 - 17:28

Бюджетні кошти будуть спрямовані на більш актуальні природоохоронні заходи

На 43-й черговій сесії обласної ради внесено зміни та доповнення до переліку заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які реалізуються за рахунок місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища міст Запоріжжя, Мелітополя, Пологівського, Приморського  районів та обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. 

По екологічному фонду Запоріжжя запропоновано включити додатково 17 природоохоронних заходів на загальну суму 29 361,226 тис. грн. Їх фінансування здійснюватиметься за рахунок залишків коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища на 1 січня 2015 року. Нерозподілений залишок на непередбачені витрати становить 1 439,73 тис. грн.

 По обласному фонду охорони навколишнього природного середовища вирішено зменшити на 577,17 тис. грн. видатки на реалізацію заходу «Каналізаційні очисні споруди м. Оріхів - реконструкція».

Вивільнені кошти натомість будуть спрямовані на виконання двох нових заходів: «Розробка проектно-кошторисної документації на будівництво локальних очисних споруд    смт.  Степногірськ» - 263,34  тис.грн. та «Розробка проектно-кошторисної документації на будівництво локальних очисних споруд   м. Василівка» - 313,83 тис. грн.

Загальний обсяг видатків обласного екологічного фонду залишається без змін.

Крім того, по екологічному фонду м. Мелітополь   збільшено видатки на 43,9 тис. грн. на  утримання парку - пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Парк  ім. Горького»;   на утримання парку - пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Лісопитомник» -  10,0 тис. грн. За рахунок збільшених видатків планується виконати послуги з догляду за зеленими насадженнями.

У Мелітопольскому районі також передбачено будівництво та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин, заходи з озеленення (придбання багаторічних дерев та кущів), окремі кошти будуть спрямовані на розробку  проекту землеустрою з організації та встановлення меж території об'єкта природно-заповідного фонду ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Дуб черешчатий» тощо.

Також нові природоохоронні заходи заплановані в Пологівському та Приморському районах.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також