Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З 1 червня проїзд для окремих категорій громадян залишається безкоштовним

29 травня 2015 - 15:55

З 1 червня проїзд  для окремих категорій громадян залишається  безкоштовним

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації  Ігор Мещан у зв’язку з тим, що навколо питання щодо права окремих категорій громадян на безплатний проїзд у приміському та міському транспорті  виникли певні колізії.

Міністерство соціальної політики України листом від 27.05.2015 № 7776/0/14-15/5 надало конкретні роз’яснення, які мають заспокоїти пільговиків, для яких  безкоштовний проїзд надзвичайно важливий.

Відповідно до Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” від 28.12.2014 № 76 –VIII з 1 червня 2015 року скасовується право окремих категорій громадян на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті.

Ці зміни стосуються ветеранів праці, дітей війни, учасників війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, інвалідів 3 групи та інших.

Разом з цим, постановами Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 N 354 “Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» і від 16.08.1994 № 555 “Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. N 354” передбачено право пенсіонерів за віком та інвалідів на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.

Таким чином, особи, які належать до учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, з 1 червня цього року зможуть користуватися своїм правом на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті відповідно до цих урядових рішень як  пенсіонери за віком або інваліди.

При цьому Законом України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” передбачено кошти на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на рівні минулого року.

Запорізькій області на пільгове перевезення окремих категорій громадян у міському та приміському пасажирському транспорті загального користування затверджено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  на рівні 67,9 млн. грн., профінансовано 19,5млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров