Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Нас усіх об'єднує любов до неба і зараз ми як ніколи потребуємо мирного неба»

20 червня 2015 - 17:22

У Харківській області, на аеродромі «Коротич», завершився відкритий чемпіонат України з вертолітного спорту. Переможців турніру нагородив голова облдержадміністрації Григорій Самардак, який прибув на захід на запрошення президента всеукраїнської федерації вертолітного спорту України В'ячеслава Богуслаєва.

Головним організатором турніру виступило  підприємство «Мотор Січ». Учасники змагань літали на вертольотах «Мі-2», що належать запорізькому машинобудівному гігантові. Всього в змаганнях брали участь 8 екіпажів, серед них була і жіноча група пілотів. Вертолітники демонстрували майстерність у вправах «Навігація», «Політ на точність», «Доставка вантажів», «Слалом» та «Індивідуальний фрістайл». Польоти виконувались на низьких висотах. Всі вправи мали елементи пошуково-рятувальних робіт.

Переможцем відкритого чемпіонату України з вертолітного спорту стала команда «Мотор Січ». Запорізькі пілоти тепер готуватимуться до участі в чемпіонаті світу, що відбудеться в Польщі.

- Ми пишаємося нашими земляками - переможцями змагань! Пілоти продемонстрували високий клас і довели, що запоріжці краще за інших зуміли підкорити небо. Єдине, прикро, що такий чемпіонат не відбувається у Запорізькій області. У нас все для цього є, наприклад аеродром в селі Широке. Думаю, що колись ми зможемо здійснити такий проект у себе. Від імені обласної влади висловлюю слова подяки підприємству «Мотор Січ» за підтримку вертолітного спорту в такий непростий час. Фактично це інвестиції в майбутнє. Адже, ми всі розуміємо наскільки важливе значення може мати вертолітний транспорт. Це і санавіація, і служба порятунку. Нас усіх об'єднує любов до неба і зараз ми як ніколи потребуємо мирного неба, - заявив Григорій Самардак.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку