Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти та батьки високо оцінили літні мовні табори

3 липня 2015 - 11:03

Літні мовні табори, які в червні цього року  вперше було відкрито на території області, викликали справжній інтерес школярів та отримали найвищі оцінки батьків. Якщо спочатку планувалося, що літніми мовними школами буде охоплено десь понад 4 тисячі дітей, то згодом бажаючих вивчати мову влітку виявилося  вдвічі більше. Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації,  загалом працювали 234 мовні табори в усіх містах і районах області та прийняли 8355 школярів.

Під час роботи  мовних інтерактивних майданчиків, де були застосовані найцікавіші й найсучасніші педагогічні методики, зокрема й напрацювання місцевих викладачів, діти в ігровій формі опановували обрану мови, а найголовніше - отримували поштовх для подальшого самостійного поглиблення мовних навичок.

Допомагали школярам у мовних «подорожах» майже 200 волонтерів, у тому числі 96 студентів факультетів іноземних мов, а також 852 вчителя.

Загалом для мовних таборів було обрано десять мов. Хтось поглиблював знання з української, англійської, німецької, французької, російської, іспанської, хтось уперше відкривав для себе болгарську, польську, іврит і навіть албанську.

Найбільш популярними мовні табори стали у Вільнянському, Василівському, Якимівському, Бердянському районах та Бердянську.

Так, у Василівському районі вони були відкриті у всіх 26 навчальних закладах, загалом їх відвідали понад 600 дітей. До програми щоденних занять тут були включені рухливі ігри, екскурсії, інсценівки, бесіди, вікторини, мовні ігри, фразеологічні лінгвістичні естафети, віртуальні екскурсії тощо.

Тим часом  у справжніх мовних подорожах взяли участь відвідувачі туристсько-мовної школи-експедиції «Шлях до Європи», яка працювала на базі КЗ «Запорізький обласний центр туризму краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді». Програмою мовної школи було передбачено вивчення гуртківцями пам’яток рідного краю, відвідування музеїв, цікаве та корисне дозвілля.

Загалом ідея мовних шкіл припала до душі і дітям, і батькам. У Департаменті освіти і науки планують організовувати такі школи й наступного літа.

 

Управління у справах преси та інформації   

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону