Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці урочисто привітали учасників І Європейських ігор та їхніх тренерів

3 липня 2015 - 14:25

Із вшанування учасників і призерів І Європейських ігор та їхніх тренерів урочисто розпочалося засідання Ради регіонального розвитку. Спортсменів, які принесли в скарбничку країни та області золоту, срібну та чотири бронзові медалі, від імені всієї обласної громади привітали голова облдержадміністрації Григорій Самардак і голова обласної ради Віктор Межейко і вручили їм дипломи та цінні подарунки.

Григорій Самардак підкреслив, що виступом українських спортсменів у Баку можна пишатися, наша збірна посіла серед 49 європейських країн восьме загальнокомандне місце та п’яте — за кількістю медалей. Свій вагомий внесок зробили в цей результат спортсмени, які виховані на запорізькій землі місцевими тренерами: Інна Черняк, Вадим Синівський, Георгій Зантарая (дзюдо), Жан Беленюк  (греко-римська боротьба), Дмитро Замотаєв  (бокс) та Маргарита Джусова  (стрибки у воду).

У свою чергу бронзовий призер ігор, боксер Дмитро Замотаєв від імені спортсменів і тренерів подякував землякам за підтримку та зазначив, що вони й надалі вдосконалюватимуть свою майстерність заради більш високих спортивних результатів.

Про свої враження від І Європейських ігор і спортивні плани призери та їхні тренери розповіли під час прес-конференції. Спортсмени зізналися, що не повною мірою задоволені результатами, але вважають Європейські ігри корисним досвідом, насамперед олімпійським, тому що формат бакинських змагань був максимально наближений до олімпійських ігор. Також вони відзначили високий рівень ігор у Баку та дух справжньої спортивної підтримки і взаємовиручки, яким відрізнялася українська збірна.

Щиру вдячність тренерам, які виховали  призерів І Європейських ігор, висловив під час прес-конференції голова обласного відділення НОК України Володимир Лобанов. Він зазначив, що бакинські медалі – це, насамперед, заслуга кожного з них.

- Завдяки вашому професіоналізму, наполегливості та відданості своїй справі  ми маємо сьогодні такі блискучі результати, - підкреслив голова обласного відділення НОК.

Підбиваючи підсумок участі запорізьких спортсменів у І Європейських іграх, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова підкреслила, що пишається здобутками та вважає головним завданням Управління й надалі створювати всі необхідні умови для найбільш успішного навчально-тренувального процесу,  надавати всебічну підтримку нашим чемпіонам.

Вона висловила сподівання, що запорізькі спортсмени, попри всі труднощі сьогодення,  не шукатимуть кращої спортивної долі за кордонами України та докладатимуть максимум зусиль, щоб своїми досягненнями прославляти рідний край.

 

Управління у справах преси та інформації

(., 0Kb)

Читайте також