Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заява голови Запорізької обласної державної адміністрації Є.А.Червоненкa

9 жовтня 2006 - 11:45

Заява голови Запорізької обласної державної адміністрації Є.А. Червоненко

 

У мене, як у керівника області, викликає серйозну тривогу ситуація, що склалася навколо призначення ректора Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти. Мені відомо, яка кількість запорожців зібралася на підтримку В. Я. Ястребової біля стін облради в день сесії, на якій затверджувалися кандидатури керівників комунальних установ. Там були і співробітники ЗІППО, і директори запорізьких шкіл, і педагоги з районів області.

Люди були щирі у своєму прагненні відстояти право займати цю посаду для своєї відомої і шанованої колеги, яка віддала багато років педагогічній науці. Їхній голос, на жаль, не був почутий депутатами облради. Повага до людей, до громадської думки була підмінена політичною доцільністю. Справедливість - бажанням працевлаштувати своїх однопартійців, поступаючись при цьому професійними критеріями.

Нагадаю, що демократія - це волевиявлення народу. Думаю, зі мною погодяться і представники фракції Партії регіонів облради у тому, що демократія починається знизу, з рядових громадян. Але про яку демократію може йти мова у даному випадку, коли ігнорується думка трудового колективу, багатьох досвідчених викладачів, які знають Валентину Яківну по кожному етапові її педагогічної кар'єри?

Якщо ми говоримо, що країні потрібні професіонали в повному значенні цього слова, то в такій галузі, як освіта, вони потрібні в першу чергу! Як відродити престижність учительської праці, як зробити так, щоб звання Вчитель знову зазвучало гордо, якщо ми не будемо підтримувати фахівців, які свідомо обрали цей нелегкий шлях? При всій моїй повазі до Володимира Васильовича Пашкова і його наукових заслуг, керувати післядипломним навчанням вчителів, що вже відбулися як фахівці, не може людина, яка не працювала в школі.

Моя позиція відома і неодноразово вже озвучена - політичні прапори повинні бути згорнуті заради спільних зусиль на благо країни. Дуже розраховую на те, що курс на консолідацію всіх здравомислячих сил Запорізької області, якого я маю намір неухильно дотримуватися, змусить депутатів фракції Партії регіонів не розглядати кадрову ситуацію в ЗІППО з позиції демонстрації сили, поступаючись при цьому професійними критеріями. Адже до законодавчих зборів області депутатів привели голоси тих же людей, що зараз ведуть боротьбу за свого колегу-професіонала.

Закликаю депутатів змінити своє рішення по кандидатурі керівника інституту. Запевняю, це буде схвально сприйнято населенням і тільки підніме депутатський рейтинг.

Я повністю підтримую трудовий колектив Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти, який відстоює кандидатуру Валентини Яківни Ястребової на посаду ректора цього навчального закладу. І хочу повторити: воля людей важливіша ніж політичні амбіції.

 

(.doc, 26Kb)

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства