Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для запобігання загибелі на воді запроваджено додаткові заходи безпеки

31 липня 2015 - 12:35

Для запобігання загибелі на воді запроваджено додаткові заходи безпеки

Липнева спека викликала різке збільшення кількості загиблих на воді. Лише за останній тиждень на водних об’єктах області потонули вісім людей: троє – в Якимівському районі, по двоє – в Кам’янсько-Дніпровському районі і Запоріжжі та один – в Енергодарі. Такі невтішні факти було наведено під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея.

При цьому, як підкреслив начальник управління державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ГУ  ДСНС України в області Олександр Назаров, кілька смертельних випадків сталися у місцях організованого відпочинку. Зокрема, дві людини потонули на центральному пляжі в смт. Кирилівка, одна – на центральному пляжі Запоріжжя та одна – на базі відпочинку на косі Пересип і Кирилівці. За словами посадовця, це свідчить про безвідповідальне ставлення відповідних керівників до дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах.

Загалом станом на 22 липня на водних об’єктах області потонули  30 осіб, з них шість дітей, це майже на чверть менше, ніж у минулому році. У більшості випадків люди гинуть на р. Дніпро (15 осіб) та на Азовському морі (11 осіб).

Щодо адміністративного розподілу місць, де були зафіксовані нещасні випадки з людьми,  найбільша їх кількість зафіксована у Запоріжжі (5 осіб), Бердянському районі (5 осіб, з них 1 дитина), Якимівському (4 особи), Запорізькому (3 особи), Вільнянському (2 дітей), Приморському (2 особи), м. Енергодарі (2 особи), Василівському районах (2 особи).

На сьогодні на території області функціонує 480 об’єктів масового відпочинку людей у літній період (у тому числі 67 дитячих оздоровчих закладів), з них 260  мають територію пляжів. Для реагування на надзвичайні події на водних об’єктах створено потужну групу, яка складається з двох комунальних аварійно-рятувальних служб у Запоріжжі й Бердянську та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС, на базі якого створено чотири рятувальні пости у Приморську, Кирилівці, Приморському Посаді.  До того ж протягом 2015 року на об’єктах відпочинку створено 140 сезонних рятувальних постів.

Проте для запобігання загибелі людей на воді комісія запроваджує додаткові заходи безпеки. Зокрема, головам райдержадміністрацій доручено  

організувати рейди в місцях масового відпочинку людей із залученням територіальних підрозділів ДСНС; провести наради з керівниками баз відпочинку та попередити про персональну відповідальність за забезпечення додержання вимог Правил, а також за своєчасність та ефективність заходів із попередження нещасних випадків і надзвичайних ситуацій на водних об’єктах; установити попереджувальні знаки, заборонні таблички у місцях, непристосованих для купання, та жорсткий контроль за недопущенням населення до купання в необладнаних місцях; по кожному факту загибелі людини на водному об’єкті проводити ретельне розслідування. Крім того, керівникам приморських територій та Енергодару доручено розробити та прийняти програми щодо запобігання загибелі та організації рятування людей на водних об’єктах, а керівникам підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, які мають оздоровчі заклади біля води, пропонується виконати заходи, спрямовані на дотримання безпеки людей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону